ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
16/05/2016 09:43
אסנת 16/05/2016 09:43
שלום לכולם

שמי אסנת ואתורי וילדתי בת מדהימה לפני קצת יותר מחודשיים, בתאריך 3/3

בשבוע האחרון אני ממש טרודה, אם לא הייתי מאריכה את חופשת הלידה (ללא תשלום כמובן) הייתי אמורה לחזור בסוף החודש לעבודה.

שלא תבינו אותי לא נכון, מתה על העבודה שלי, אבל קרעתי ת'תחת כדי להביא לעולם ילד נוסף. שנים אני עובדת ומשלמת ביטוח לאומי, מס הכנסה, בעצם כל חיי הבוגרים... 20 שנה...

ומה המדינה מממנת 14 שבועות בתשלום?! זהו?

כל אחת יכולה להאריך את חופשת הלידה על חשבונה ל-26 שבועות ואם יש לה וותק של 5 שנים במקום עבודתה לפחות אז לשנה, אבל לא כל אחת יכולה להרשות לעצמה לוותר על המשכורת.

איזו משפחה במדינה הזו יכולה להרשות לעצמה לחיות ממשכורת אחת?

התמזל מזלי ובנתיים אני נשארת בבית עם כוונה להשאר שנה, מקווה שזה יהיה אפשרי.

אבל כותבת פה כי אני לא מבינה למה אנחנו שותקים? למה? איך אנחנו מקבלים את העובדה שחופשת הלידה כל כך קצרה.

אחרי 98 ימים מדובר בתינוק קטנטן שעדיין קם בלילה, עדיין צריך כל כך את אמא שלו (או אבא) ולמען האמת? גם אני זקוקה לזמן הזה איתה.

רוב הנשים שאני מכירה מאריכות את חופשת הלידה לחצי שנה ללא תשלום אבל זה לא צריך להיות ככה!

להזכירכם 4 אמהות הצליחו להוציא צבא שלם מלבנון...
אני כותבת פה כדי לשתף ולגייס אתכם לשינוי שאני רוצה לקדם.

אני מזמינה אתכם פה להציע הצעות שיקדמו את השינוי ובבקשה תשתפו הלאה זה נוגע לכולנו.

כל אחת/ד מאיתנו יכול להמשיך ולהיות מתוסכל בשקט וזה לא יעשה שום דבר, אבל אם נגיע למספיק אנשים ונשמיע את קולנו יהיה פה שינוי... חייב להיות!

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: מחאת האמהות - פורום זכויות העובד ודיני עבודה