ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
17/01/2016 09:47
מיכאלה 17/01/2016 09:47
שלום רב,
אני עובדת על חוזה עבודה שמסתיים ב30.1 (עובדת זמנית שמונה חודשים).
סוכם שאני אעבוד בפועל עד שבועיים לפני סיום החוזה ואז את השבועיים האחרונים אוכל לנצל לימי חופש שנצברו לטובתי ולא הייתה הזדמנות לנצל אותם (מדובר בימים שלא ניתן לפדות תמורת כסף) כך שיום החופש האחרון שלי הוא 30.1.

נושא החופש סוכם מראש מול המנהלים שלי חודשיים לפני וכמובן שבשיחה אישית איתם שוחחנו על זה וקבענו את התאריך המדוייק בו אני כבר בחופש.
באותה שיחה נאמר לי שמכיוון שאני מסיימת את עבודתי הם מחוייבים לעשות לי שימוע אך מדובר בשימוע פורמלי ולא עקב בעיה מסויימת (אותו מנהל גם כתב לי מכתב המלצה), נאמר לי שיצרו איתי קשר ממחלקת משאבי אנוש על מנת לקיים שיחה אישית ולמסור לי מכתב זימון לשימוע ובהמשך גם יהיה שימוע.
ביקשתי מהמנהל שלי שידבר עם מחלקת משאבי אנוש ויסביר להם שאני בחופש ושהדבר לא ייפול על ימי החופש שלי.
יצאתי לחופש ולא נאמר לי דבר, הדבר היחידי שנאמר לי על ידי המנהל שלי ביום האחרון היה "תדאגי לסגור את נושא השימוע שלך מול משאבי אנוש"
כיומיים לאחר יציאתי לחופשה קיבלתי זימון לפגישה אישית עם מח' משאבי אנוש לצורך קבלת מכתב זימון לשימוע.

השאלות שלי הן:
1) האם מותר להגיד לעובד לבוא בזמן ימי החופש שלו לפגישה אישית לצורך קבלת זימון לשימוע?
2) האם הימים שבין קבלת הזימון לשימוע לבין השימוע עצמו יכולים להיות ולהחשב על ימי החופש של העובד? במצב כזה אני בעצם צריכה 'להתכונן' לשימוע ולא באמת נמצאת בחופש.
3) האם שימוע יכול להיות על יום חופש של עובד?

אשמח לשמוע תשובה.

תודה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: שימוע וימי חופש - פורום זכויות העובד ודיני עבודה