היי יש לי שאלה: עבדתי 11 חודשים במשרד פרסום, במהלך תקופה זו אף קיבלתי קידום אך לא קיבלתי תוספת
שכר שהובטחה לי אלא להיפך, בזמן המלחמה נלקחו ממני (ומכל עובד החברה) ימי
חופשה ללא תשלום והובטח לנו שלא יפוטרו אנשים מהחברה- בסופו של עניין פיטרו בערך אדם 2 מכל מחלקה, מה שגרם לעומס רב לאחר שנגמרה המלחמה וכן המשיכו לקחת לנו ימי חופשה ללא תשלום עד נובמבר. (יש לציין שכל מי שהתנגד פוטר)
בתפקידי הייתי ראש תחום דיגיטל ותחת תחום האחריות שלי עבדתי עם ספקים חיצוניים. הועלתה הצעה של אחד הספקים ושל המנכ״ל של החברה לאחד כוחות וכן הספק הציעה לי לעבור לחברה החדשה. כמובן שדבר ראשון פניתי למנכ״ל במשרד הפרסום לספר לו עודות הבקשה. לאחר מגעים רבים ההצעה עלתה על השולחן והמנכ״ל הגיב לבקשת ההעברה ״נחליט כאשר נחתום על החוזה״
אך פנו אלי בבקשה שבמידה ואני אעזוב את תפקידי אני אעזור גם כאשר אהיה עובדת של
החברה החדשה עד שימצאו מחליף והוא יתאקלם. אחד העובדים ששמע את השמועה על החברה החדשה ושאל האם יוכל להחליף אותי. אני העלתי את זה לדיון אל אמרתי שאיני מתחילה חפיפה עד שנחתם
חוזה, גם של החברה וגם שלי כעובדת.
אך כבר יום אחרי הודיעו לי שהבחור מחליף אותי ואני מה1.12 לא עובדת במשרד פרסום יותר אבל בחברה החדשה
חברה שעדיין לא קיימת ואין הסכם העסקה.
ההודעה קיבלתי בעל פה 4 ימים לפני סוף החודש וכשאר טענתי שעוד אין לי עבודה חדשה השיבו לי בזלזול וחוסר יחס.
כאשר ביקשתי מכתב
פיטורים בדצמבר משרד הפרסום הבין שהוא פיטר אותי לא כחוק וביקש מכתב
התפטרות. טענתי שמעולם לא התפטרתי ואני מחוסרת עבודה ולאחר שבועיים בבית קיבלתי מכתב ״התפטרת ללא מכתב״
כמובן שחוזה החברה החדשה עוד לא נחתם ואני נותרתי ללא עבודה כחודש שלם (אחרי 4 חודשים של
משכורת נמוכה בגלל החל״ת)
כאשר נחתם החוזה בחברה החדשה וניהלתי שיחה עם הבעלים (הספק לא המנכ״ל של המשרד פרסום) הם הציעו לי 1/3 ממה שהציעו לי לפני ובגלל שהייתי עם הגב לקיר, ללא עבודה. וולא שכר ראוי לקחתי את המשרה בלתי ברירה בטענה שאני אקבל 10% מכל עסקה שתכנס. מה שלא קרה לעולם. היום אני ללא עבודה מאחר והחברה החדשה לא שגשגה.
האם אני יכולה לתבוע פיצויי פיטורים והרעת תנאים?