ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים
 

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
07/01/2014 10:32
עופרי 07/01/2014 10:32
שלום,

שמי עופרי, בת 18. עבדתי בסניף רשת מזון מהיר תחת זכיין ומנהל הסניף. התחלתי לעבוד בגיל 16, במהרה הפכתי לאחראית משמרת כשעבדתי סך הכל במשך כשנה ושמונה חודשים בהמשך לאחיי שעבדו בעבר באותו הסניף.

כשקיבלתי צו גיוס בתחילת שנת 2013 המנהל היה הראשון לדעת שתאריך הגיוס שלי עומד על התאריך 17/12/2013 לקורס ספציפי בצה״ל. כשתאריך הגיוס התקרב קבענו שאסיים לעבוד כשבועיים וחצי לפניו. לבקשתו אף נשארתי לעבוד בשבוע האחרון ועד 5 ימים לפני הגיוס.

סיימתי לעבוד ב12/12/2013 בידיעה שאני מתגייסת כשאלי הביע את הערכתו הרבה אלי והבטיח שאקבל את פיצויי הפיטורין. באותו היום סיימתי עבודתי והסתיימו יחסי עובד-מעביד.

ארבעה ימים אחרי שסיימתי את עבודתי, יום לפני הגיוס, בתאריך ה16/12/2013 נפטרה סבתי האהובה באופן מפתיע וביום הגיוס עצמו נערכה הלוויה.

הייתי מאוד קרובה אליה ומשפחתי הייתה שבורה. לאחר שאמי שוחחה עם מיט״ב, אוטומטית הגיוס שלי נדחה לתאריך הקורס הבא שיתרחש באפריל.

הדבר קרה ללא רצוני וכמובן שהייתי שמחה לו נמנע אך זה המצב. ביום שבת ה21/12/2013, בתוך ימי השבעה, המנהל התקשר אלי וסיפרתי לו על האובדן ובתוך כך גם על דחיית הגיוס.

הוא הציע שאחזור לעבוד, אך במצב דברים רגיש זה של שבעה ואבל, לא נענתי להצעה. לאחר מספר ימים נוספים קיבלתי ממנו הודעה על ביטול פיצויי הפיטורין שלי כיוון שסיום עבודתי היה רחוק ממועד הגיוס הנוכחי (אפריל) אלא אם אשוב לעבוד עד כ-30 יום לפני התאריך הנוכחי.

הופתעתי והתאכזבתי בו זמנית. מותה של סבתי הוא שמנע גיוסי לצה״ל, מעולם לא שיקרתי, רימיתי או בחרתי להסתיר מועד גיוס כזה או אחר. נהגתי לכל אורך הדרך ביושר, באכפתיות וסייעתי בכל הנדרש לסניף כביתי השני.

אני מרגישה שמנסים להימנע מלשלם לי פיצויים ולחלופין לחייב אותי לחזור לעבוד בצורה שאינה הוגנת, מעליבה ותוך ניצול של מצב רגיש תוך פגיעה בזכויותי כעובדת. את עבודתי סיימתי כראוי ללא הפרה של שום תנאי או דרישה. בנוסף, קיבלתי היום מכתב שטוען שאם לא אשוב לעבוד תוך 3 ימים, יחשב העניין כהתפטרות רצונית שלי.

יש לציין שכרגע אני עובדת בפרויקט זמני לשבועיים הקרובים ללא קשר לעבודה בסניף המדובר אותה סיימתי לפני שלושה שבועות. אשמח אם תתנו דעתכם בהקדם האפשרי כדי שאדע האם ניתן לעשות דבר מה בעניין. תודה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

 

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין


לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: יעוץ בענייני עבודה וסיום עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה