ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
11/08/2013 16:40
ליאת 11/08/2013 16:40
שלום ,
יש לי 3 שאלות .
עבדתי עד ה-22.7 כאשר באותו התאריך הייתי אמורה לחזור מחופשת לידה והודעתי במשרד שאני מאריכה את החופשה עד ה-1.9 במקביל קבעתי פגישה עם המשרד והתפטרתי מאחר ובשיחה עם המעביד ביקש שאתן שעות נוספות 3 פעמים בשבוע , דבר שלצערי אני לא יכולה להתחייב על כך.

1. לאחר שהודעתי שאני מתפטרת נוכחתי לדעת ממנהלת החשבונות של המשרד שהמשרד שילם כביכול 3חודשים מראש את הפנסיה כ- 325 ש"ח בערך לחודש ושעלי להחזיר את הסכום הנ"ל כאשר משולמים לי הפיצויים.
האם זה נכון לעשות ? חוקי ?

2. התקבלתי במקביל לעבודה חדשה בעיר בה אני מתגוררת ובתנאים טובים יותר סיכמתי עם המעסיק משכורת על סך 7000 ש"ח כאשר הרווחתי 6500 ש"ח ולאחר חודשיים מנהלת המשרד מתקשרת ומבקשת שכאשר אני מגיעה למשרד לעבוד שאביא איתי את שלושת תלושי השכר האחרונים שלי ממקום העבודה הקודם. אציין כי כששאל אותי המנהל של המשרד כמה אני מבקשת עבור השכר עניתי 7000 ש"ח (כמו כל אדם במדינה שמעוניין להתקדם או לנסות ולהתקדם כלכלית...) והסכים לא הזכיר כי עלי להעביר את תלושי השכר.

האם בקשה זו חוקית? אני חייבת עפ"י חוק להעביר ולהראות למעסיק החדש את התנאים הסוציאליים שהיו לי במקום העבודה הקודם ?

3. אני יודעת כי אם הייתי חוזרת למקום העבודה הקודם היתה מגיעה לי שעת הנקה למשך 4 חודשים האם זה גם למקום עבודה חדש שאני מתחילה?
תודה רבה על התשובות ,

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: התפטרתי אחרי חופשת לידה ו... - פורום זכויות העובד ודיני עבודה