היי לכם, אשמח לקבל הכוונה כלשהי.
אני עובדת בבית קפה, לרוב אני
מלצרית ולעיתים עובדת מטבח/בר. כשאני מלצרית השכר בכולו הוא הטיפים (כביכול יש השלמה לשכר מינימום), ובשאר העבודה זה דרך התלוש.
יש לי מספר בעיות מול
המעסיק.
1. המעסיק מוריד חצי שעה עבודה עבור כל 6 שעות- כביכול
הפסקה.
לרוב ההפסקה לא מסודרת ואני צריכה להיות בכוננות לחזור למשמרת אם יש לחץ. ההורדה בשכר היא ללא קשר לזמן ההפסקה בפועל. האם מותר למעסיק
לנכות לי מהשכר?
אני קראתי שאם העובד נדרש להישאר במקום העבודה אז ההפסקה היא חלק משעות העבודה. המעסיק שלי טען שחוק זה מתייחס לעבודה במפעל, ושהוא מחוייב לנכות לי מהשכר. וכשטענתי שההפסקות לא מסודרות ולא תמיד יש הוא אמר שהפסקות סיגריה נחשבות גם הן (3 סיגריות במשמרת לא נראה לי מגיעה לזמן הקבוע בחוק).
2. כאשר אני מלצרית, בתלוש כתוב ששולם לי
שכר מינימום שאותו קיבלתי כמקדמה, בעוד שבפועל משולם יותר. אני ביקשתי מספר פעמים מהמעסיק לשלם לי דרך התלוש (מן הסתם הוא סרב). הבעייתיות היא אם למשך כרגע אני עוזבת את מקום העבודה אזי הפיצויים יהיו לפי
שכר מינימום. האם יש דרך לשקף אחרת?
3. תנאי העבודה השתנו, למקום יש מחסור בעובדים מה שגורם לשחיקת העובדים הקיימים. המעסיק דרש ממני לעבוד יותר קשה באותו שכר, כל זה גורם לי כרגע להיות במקום שנשחקתי , וזה מאלץ אותי לעזוב. אין לי דרך להראות בשכר שיש
הרעת תנאים. הרעת התנאים היא בעבודה עצמה ולא קבועה, האם אני כבולה בנושא וחייבת
להתפטר?
אני שואלת כי חוששת שלא אסתדר כלכלית ללא תשלום
פיצויים (עד שאמצא עושה אחרת ואם היא תתאים), יש משהו שיכול להגן עליי?
אני עובדת במקום כשנתיים וחצי.
4. ניסיתי לשוחח עם מספר
מלצרים במקום העבודה שלי על התנאים- למשל המעסיק לא משלםפ ימי
הבראה למלצרים, בשיחה מולי הוא טען שהטיפים עוברים את התשלום ואם נדרוש אז הוא יכול להגיד שהטיפים שילמו זאת. (במקרה שלי הוא החליט פתאום כן לשלם בטענה שעכשיו אני "עובדת רגילה" בגלל המטבח והבר ולכן זאכאית לזכויות). בשיחה מול המעסיק הוא טען שאני עושה מרד במקום העבודה ואם אני רוצה שיפטרו אותי זה לא יקרה כי אם לא טוב לי עליי לעזוב. עניתי בתמימות שאני פשוט מסבירה לאנשים את הזכויות שלהם. בתגובה הוא העלה שיחת אזהרה שהייתה לי לפני כשנה בנושא איחורים, ואמר שמאז אני עדייןם מאחרת ולמרות זאת לא פיטרו אותי. לי זה הרגיש כאילו הוא איים שאם אני אמשיך לדבר עם העובדים במקום העבודה על הזכויות אז יש לו עילה מוצדקת לפיטורין.
ממש מרגיש לי כאילו הוא שם לי רגל, ואולי אפילו מנסה להתיש אותי כדי שאעזוב, הוא אמר שהוא רוצה שאני אשאר אבל בפועל זה לא מרגיש ככה, אולי זו הדרך שלו לצאת בסדר מבחינה חוקית?
אני יודעת שזה הרבה, אבל אין לי כסף להתייעצות כרגע, ואני צריכה הכוונה כלשהי, אם יש לי משהו לעשות בנושא או לוותר ולעזוב. אני גרה באזור בלי הרבה מקומות עבודה וזו הסיבה שטרם עזבתי למרות התנאים.