קבל/י ייעוץ משפטי אישי בנושא נזיקין וביטוח!

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? יש לך בעיות מול חברת הביטוח?

הגעת למקום הנכון!

עורך הדין דורון לוין, מומחה בתחום הביטוח והנזיקין, מציע לך ייעוץ משפטי אישי ומקצועי בכל מקרה של תאונת עבודה או בעיה מול חברות הביטוח והביטוח הלאומי.

לעורך הדין דורון לוין וצוות משרדו ניסיון משפטי והצלחות רבות בייצוג תובעים ונפגעי עבודה, בהליכי תביעה, מול הביטוח הלאומי וחברות הביטוח ועד לקבלת הפיצויים המלאים.

לאורך השנים ייצגנו, בהצלחה רבה, עובדות ועובדים שנפגעו בעבודה, בתביעות פיצויים מול מעסיקים, חברות ביטוח פרטיות והמוסד לביטוח לאומי. אנו מציעים לכל עובד/ת לקבל ייעוץ משפטי ומענה אישי ודיסקרטי, בכל מקרה של פגיעת גוף ונפש.

ניתן להתייעץ עם עו"ד דורון לוין ולקבל תשובות לכל שאלה בנושאים:

  • תאונות עבודה
  • מחלות מקצוע
  • פגיעות מיקרוטאומה
  • אובדן כושר עבודה
  • תאונות אישיות
  • ביטוח סיעודי
  • ביטוח מחלות קשות
  • תביעות נזיקין
  • נכות מעבודה

לשיחה אישית עם עוה"ד דורון לוין חייג/י כבר עכשיו: 072-393-6006

למידע נוסף על עורך הדין לחצו כאן

שיחה בנושא ביטוח

כל הזכויות שלך לאחר תאונת עבודה!

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (189) דירוגים | דירוג ממוצע (5)

לפי חוק הביטוח הלאומי תאונת עבודה היא תאונה שאירעה לעובד תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו.

כאשר מדובר על עובד עצמאי, התאונה מוגדרת ככזו שארעה תוך כדי עיסוקו במשלח ידו ועקב עיסוקו במשלח ידו. דוגמאות לא חסרות וסוגי הפגיעות רבות, שונות ולעיתים אף משונות.

בכל יום מתרחשות בישראל לפחות 23 תאונות עבודה. ברוב המקרים המדובר על פגיעות קלות אך למרבה הצער, לעיתים אנחנו נחשפים לתאונות עבודה בהן נגרמים לעובדים נזקי גוף משמעותיים, נכות ובמקרים קיצוניים אף מוות.

החוק מקנה לעובדים שנפגעו בתאונות עבודה מגוון רחב של זכויות שנועדו לפצות על זמן העבודה, על הנזק הפיזי ועל נזק עתידי שנגרמו לעובד.

בסקירה שלפניך נסביר את עיקרי הזכויות העומדות לעובד במקרה של פגיעה בתאונת עבודה, כיצד צריך להתנהל מול המעסיק, מול המוסד לביטוח הלאומי ומול חברת הביטוח של העובד.

עורכי הדין שלנו עונים בפירוט לשאלות נפוצות של גולשים ותמיד ניתן לשאול ולקבל תשובה בפורום של פורטל זכויות העובדים.

עוד מקרים המוכרים כתאונת עבודה

  • עובד שהיה בדרכו מביתו לעבודה או בכיוון ההפוך, ונפל לבור פתוח ונפצע.
  • עובד שנסע מעבודתו ישירות לביתו והיה מעורב בתאונת דרכים.
  • עובד שנסע או הלך ממקום עבודה אחד לשני של אותו מעביד או של מעביד אחר ונפגע מעמוד חשמל שקרס עליו.
  • פרצה שריפה במפעל והעובד פעל לכבות אותה ותוך כדי שאף עשן לריאותיו, נפגע ואושפז לטיפול נמרץ.
  • המעלית במקום העבודה נתקעה בין הקומות עם נוסעים בתוכה. אחד העובדים ניסה לפתוח את הדלתות ונפל לפיר. הוא נעצר על אחד הפיגומים ונחבל קשות בגופו.
  • המשרד בשיפוצים כלליים. המשפצים לא הקפידו על כללי בטיחות ולא אספו מסמרים וכלי עבודה. עובד שהגיע בבוקר למקום עבודתו דרך על אחד המסמרים שחדרו לרגלו, השני שבא אחריו נפל על מקדחה חשמלית ופצע את ברכו.
  • עובד יצא להפסקת צהריים, המאושרת באופן קבוע על ידי המעביד כחלק מתנאי עבודתו. במסעדה בה ישב, מלצר התרשל והפך עליו נוזל חם שגרם לכוויות בדרגה 2. 
  • עובד שהוא גם חבר ועד עובדים, הוזמן לישיבה על פיטורי עובדים במשרדי ההסתדרות שנמצאים בעיר אחרת. לישיבה נסע במכוניתו. עם הגעתו מצא חניה בחניון ההסתדרות. בדרכו למעלית עלה במדרגות, החליק ושבר את כף ידו.

מה לא נחשב לתאונת עבודה?

ישנם לא מעט דוגמאות למקרים שבהם המוסד לביטוח לאומי לא הכיר בפגיעתו של עובד כתאונת עבודה, בדרך כלל עקב אחת מהסיבות הבאות:

  • תאונה תחשב לתאונת עבודה בנסיבות המתוארות לעיל, רק אם העובד לא יסטה מהותית ממסלול הליכתו או נסיעתו לזמן ממושך ולא למטרות הקשורות לביצוע עבודתו.
  • עם זאת, אם העובד סטה ממסלולו כדי להוביל את ילדיו לגן ולבית הספר או לצורך תפילה בבית הכנסת בו הוא נוהג להתפלל דרך קבע ובדרך לאחד משני מקומות אלו הוא היה מעורב בתאונה, היא תחשב לתאונת עבודה.
  • עובד שנהג ברשלנות במקום עבודתו, לא ציית להוראות הבטיחות שהובאו לידיעתו על ידי מעבידו בעל פה וגם באמצעות פרסומן על לוח המודעות במפעל וכתוצאה מכך נפגע, התאונה לא תוגדר כתאונת עבודה.

בכל מקרה של פגיעה שלא הוכרה כתאונת עבודה, קיימת לנפגע זכות מלאה להגיש ערר על החלטת המוסד לביטוח הלאומי ובהמשך אף להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

נפגעת בעבודה? כך יש לפעול!

עובד שנפגע בתאונה בעבודה יבקש להתפנות לטיפול רפואי בקופת חולים או בית חולים בקרבת מקום.

במפעלים בהם יש מרפאות יפונה לטיפול ראשוני במרפאה.

על העובד הנפגע לשמור כל מסמך רפואי שקיבל בעקבות הטיפול הראשוני וגם כאלו שיבואו אחריו במידת הצורך כמו, בדיקות סי.טי. בדיקות מעבדה, רנטגן ועוד.

בהזדמנות הראשונה, כדאי שהעובד הנפגע יתעד בכתב את האירועים הקשורים לתאונה ויצרף שמות של עדים לה.

על העובד לפנות למעסיקו ולמלא טופס הודעה על תאונת עבודה (הורדת טופס ב.ל.250).

המעביד רושם את פרטיו ואת פרטי התאונה וחותם עליו.

הטופס נמסר לרופא המטפל שמנפק לעובד תעודה רפואית ראשונה לנפגע עבודה לצורך הגשתו לביטוח לאומי.

אם נפגעת בתאונת עבודה, אנו ממליצים לפנות לקבלת יעוץ משפטי קרוב ככל שניתן למועד הפגיעה, ובכל מקרה, לפני נקיטת פעולות כלשהן באופן עצמאי.

קראו עוד: זכויות במקרה של פגיעה באירוע או נופש חברה    מי משלם לעובד בתאונת עבודה?

הגשת תביעה לביטוח לאומי

מחובת המעביד לשלם עבור עובדיו דמי ביטוח לאומי מדי חודש. זוהי למעשה הפרמיה לצורך ביטוח העובדים ותשלום הגמלה במקרה של תאונה עבודה, נכות ומוות.

עובד שנפגע בתאונה עבודה, מאבד את כושר עבודתו לפרק זמן שמשתנה לפי עוצמת הפגיעה. דמי הפגיעה משולמים על ידי הביטוח הלאומי כל פעם לפרק זמן של 3 חודשים, בגין אי כושר עבודה.

התשלום מתבצע לאחר שהעובד הגיש את המסמכים הרפואיים הרלבנטיים לתאונה. תשלום מעבר לתקופה של 3 חודשים מחייב אישור מיוחד של וועדה רפואית מטעם הביטוח הלאומי.

אם כתוצאה מהתאונה נגרמה לעובד נכות בדרגה כלשהי, לאחר התקופה של 3 חודשים, יכול הוא להגיש תביעה להכרה בנכותו וקביעת דרגתה. בנוסף לתיעוד הרפואי הסטנדרטי, על העובד להגיש אישור מרופא תעסוקתי הקובע שאין הוא יכול לעסוק במקצוע שלו ובדומיו בגלל המגבלה הרפואית שנגמרה מהתאונה.

ידוע לכול, שחברות ביטוח לא ממהרות לשלם בגין תביעה שהוגשה. עד לחתימה על הצ'ק, תבוצענה פעולות רבות לבדיקת נכונות הנטען על ידי העובד התובע.

מטרת הבדיקות לאתר רשלנות תורמת של העובד שעלולה להביא למסקנה, שאין הוא זכאי לדמי פגיעה וקצבת נכות או כדי להפחית את הסכומים באופן משמעותי.

קראו בהרחבה על זכויותיו של נפגע תאונת עבודה מול הביטוח הלאומי

תביעת פיצויים כנגד המעסיק

עובד שנפגע בתאונה עבודה יכול לתבוע את מעבידו, אם יימצא שהמעביד התרשל בשמירה על כללי בטיחות, לא יישם את המלצות דוחות הביקורת של ממונה הבטיחות וכל התנהלותו תרמה לגרימת התאונה לעובד.

זה קורה ולא מעט. בכל מקרה, המעסיקים מבוטחים על ידי חברות הביטוח כנגד פגיעות גוף של עובדיהם.

אין בעובדה זו כדי לפטור אותם מאחריות להתרחשות תאונות במקום עבודתם. נהפוך הוא. חברות הביטוח שמעדיפות לא להיתבע ולא לשלם ידרשו מהמעסיק המבוטח לתקן את הטעון תיקון ושיפור כדי למנוע תאונות ותביעות עובדים. גם הרגולטור באשר הוא, יעשה את מלאכתו כמצופה ממנו. כך אנו מקווים.

בכל מקרה, אם כבר עובד החליט לתבוע חברות ביטוח כדאי לו לעשות זאת באמצעות עורכי דין שמתמחים בייצוג נפגעי תאונות עבודה.

חברות הביטוח מעסיקות עורכי דין מהשורה הראשונה ולכן כדאי לשכור שירותיו של עורך דין מנוסה שידע להתמודד בהצלחה אל מול הסוללה המשפטית של חברות הביטוח.

קראו בהרחבה על תביעה נגד מעסיק אחרי תאונת עבודה

אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
מידע לעובדים ולמעסיקים
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
cccccfff