ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
שי
08/11/2018 21:13
שי 08/11/2018 21:13
אני עובד מספר שנים בחברה מסויימת כעובד שטח ,חוזה העבודה שלי הוא גלובלי ושעות העבודה המוסכמות בחוזה העבודה עומד על 5 שעות עבודה
ובנוסף לסרוגין אם החברה תצטרך הרתמות מצד העובד יצטרך לתת מעצמו .
לאחרונה ניתנה דרישה בעל פה ל 9 שעות עבודה לא כולל זמני נסיעות מלוקישין ללוקישן ,השאלה שלי אם בחוק זמני נסיעות מלוקיישן ללוקיישן הם אמורים להיות חלק מ9 השעות או שחברה יכולה לדרוש ממני לעשות 9 שעות לא כולל נסיעות מלוקיישן ללוקיישן בהתחשב שהחתמתי כרטיס בלוקיישן הראשון וכל אותו הזמן אני במערכת .
תודה
אילנה
08/11/2018 16:55
אילנה 08/11/2018 16:55
שלום אשמח לעזרתכם
האם על פי חוק ניתן לפטר עובדת עם ותק של כמעט 30 שנה שנתיים לפני פרישה בגלל קיצוצים בחברה?
האם יש חוק שמגן על פיטורים אלו
אודה לתשובה
ברטה
08/11/2018 14:50
ברטה 08/11/2018 14:50
אם לא עבדתי 3 חודשים קיבלתי אבטלה ..
וחזרתי לעבוד ועידכנתי את הביטוח לאומי .
נתתי למעסיק שלי למלא את ההצהרה שאני עובדת ועכשיו אני בחופשה מחלה והוא פיטר אותי.. (טיפול בפני עצמו ..)
יאמרו שאם לא אשלח את ההצהרה של החד הוריות עד תאריך מסויים יופסקו המזונות.

ההצהרה אצלו.

כרגע כמובן עד יום ראשון לא עובדת אבל עדין פוטרתי ומחכה למכתב פיטורין.

מה אני עושה?

דחוף.
מיכל
08/11/2018 14:50
מיכל 08/11/2018 14:50
היי לכולם,

יש לי שאלה בנוגע לשכר שלא הצלחתי למצוא לה תשובה. אני עובדת שכירה, שעתית במשרה מלאה. בתלושי השכר שלי אני רואה שכמות השעות שעבדתי משתנה מחודש לחודש, למרות שמבחינתי אני תמיד עובדת יום מלא.

אשמח להסבר לפי כמה שעות אמור להיות מחושב יום עבודה רגיל, וכמה שעות עבודה בחודש רגיל? כמו כן, האם יום חג או יום חופש מחושבים לפי אותה כמות שעות?

אשמח לעזרתכם, תודה רבה!
שלמה
08/11/2018 14:46
שלמה 08/11/2018 14:46
שלום

עברתי תאונת עבודה לפני כשנתיים, מאז אני לא עובד, לאחרונה היתי שוב אצל רופא תעסוקתי שקבע לאור הממצאים הרפואיים שאני לא כשיר להמשיךבעבודתיבגיבוי מכתב למעסיק ושהמעסיק יביא לי את כל הזכויות,
קבעתי פגישה עם המנכ'ל הבאתי לו את המסמך על מנת שיביא לי מכתב פיטורים ואת כול מה שמגיעה לי לפי חוק המנכל אמר לי שאני יגיש מכתב היתפתרות ושהוא לא נוהג לפטר עובדים שנמצאים ב תאונת עבודה, כמובן שסירבתי לחתום, אמר שיביא לי את כל מה שמגיע לי עד השקל האחרון , שואל אם הוא רשאי לסרב לתת לי את המכתב למרות חוות הדעת של רופא תעסוקה, מציין גם שלא הציעה עבודה חלופית.

תודה לעונים
דוד
08/11/2018 14:40
דוד 08/11/2018 14:40
עובד ששולח מכתב התפטרות אחרי 13 שנות עבודה.

א. האם זה תקין לשלוח תוך כדי חופשת מחלה ?

ב. האם זכאי לפיצויים כ'זכויות פנסיה' כפזק דין שלא הצלחתי למצוא ?

ג. שיציין במכתב ההתפטרות כי הוא מתפטר עקב החמרה במצב בריאותו ? עובד כמוכרן והעבודה דורשת הליכה מרובה באולם תצוגה מאוד גדול.

* אינו חתום על סעיף 14 או על חוזה כלל.

מודה בשמו על עצתכם
אנה
08/11/2018 14:38
אנה 08/11/2018 14:38
קיבלתי תשובה שלילית מביטוח לאומי בנושא שמירת הריון.

למרות שהיו לי דימומים בתחילת ההריון, למרות שיש לי הימוטומה, למרות שיש לי אישור מהמעסיק שסביבת העבודה אצלי מסוכנת ואין משרה אחרת בשבילי, למרות שיש לי אישור מרופא תעסוקתי שמקום העבודה וההריון מהווה סכנה והומלץ לי שמירת הריון עד הלידה.

בחופשת מחלה משבוע 8 (1.9.18), צריכה ללדת ב31.3.
מה עלי לעשות?
רויטל
08/11/2018 14:18
רויטל 08/11/2018 14:18
אשמח לקבל חוות דעת מעו"ד דיני עבודה.

אני עובדת בחברה כבר שנים רבות בתפקיד מסויים.
בתחילת השנה יצאתי לחופשת לידה והבן של המנכ"ל החליף אותי בזמן הזה.

כשחזרתי לעבודה ורציתי לחזור לתפקיד שלי המנכ"ל אמר לי שכרגע הוא מבקש ממני לעשות עבודה אחרת של עובד שנעדר מסיבות בריאותיות וברגע שהוא יחזור אני אוכל לחזור לתפקיד שלי.

העובד כבר חזר לעבוד אך עד היום לא החזירו לי את התפקיד.

לאחר שנכנסתי לשיחה עם המנכ"ל בעצם הוא אושש את התחושה שלי ואמר לי שהבן שלו רוצה את התפקיד שלי ולכן לא אוכל לחזור אליו. הוא אמר לי שהוא צריך לחשוב איזה תפקיד אחר הוא נותן לי.

חשוב לי לציין שלא באמת קיים תפקיד אחר בחברה וכנראה כל דבר שהוא יציע לי יהיה תפקיד מאולתר... ואני גם לא מעוניינת לעבור תפקיד...

מה הזכויות החוקיות שלי בסיטואציה הנ"ל?

תודה רבה מראש
מוריה
08/11/2018 14:16
מוריה 08/11/2018 14:16
1. עבדתי במקום עבודה שהוא חברת בת בבעלות מלאה של מקום העבודה הנוכחי שלי.

2. בין חברת האם לחברת הבת בוצע מיזוג מלא.

3. כחצי שנה לפני המיזוג, חברת האם העבירה אותי *מיוזמתה* לעבודה בחברת האם

4. יש לי ביטוח מנהלים שעם המעבר לחברת האם, חברת הביטוח דרשה אישור רצף זכויות מפקיד שומה, על מנת לשייך את ההפקדות מחברת האם לקופה שלי בחברה (עד קבלת האישור, הכספים לא שויכו וקיבלתי התראות על כך מחברת הביטוח.

5. בחברת האם, סרבו לטפל בנושא ישירות ודרשו שאמצא סוכן ביטוח לטיפול. סוכן הביטוח הנחה אותי לקבל מחברת הבת טופס 161 לצורך קבלת אישור רצף הזכויות וכך עשיתי. יש לציין שלא משכתי את הפיצויים עד היום.

6. כאמור, חצי שנה לאחר מכן, בוצע מיזוג מלא בין שתי החברות והעובדים שנקלטו במיזוג, קיבלו הסכם קליטה זהה. לשלי (עם התייחסות זהה לוותק בחברת הבת), אולם לא נדרשו לאישור פקיד שומה על רצף זכויות בחברת הביטוח (אותה חברה), עקב טיפול מערכתי של חברת האם בנושא.

7. לאחרונה, הוצעה הצעת פרישה עם פיצויים מוגדלים על בסיס הוותק. כל העובדים שמוזגו לחברת האם, קיבלו הצעת פרישה הכוללת את הוותק שלהם בחברת הבת *חוץ ממני* בטענה שהוצא לי טופס 161 על ידי מעסיק קודם (כאמור, חברת בת בבעלות מלאה) ומשיכת פיצויים (כאמור, לא נמשכו, הוצאתי רצף זכויות)

ראיתי שיש סעיף 9(7א)(א)(4) לפקודת מס הכנסה שאומר בקצרה שהוצאת רצף זכויות בסעיף משנה (א): "לא יראו את הסכומים שהשאיר בקופת הגמל כאמור... כאילו נתקבלו בידו, אם תוך שנה מפרישתו החל בעבודה אחרת..."

ובסעיף (ב) (2) כתוב:

"הסכומים העומדים לזכותו בקופת הגמל לפיצויים, בעת פרישתו מהמעביד האחרון, שמקורם במענקים כאמור בפרט משנה (א)... ייחשבו כחלק ממענק הפרישה של המעביד האחרון"

שאלתי...

האם המעביד שהוא חברת האם של המעביד הקודם יכול להפלות אותי לרעה לעומת העובדים שנכנסו במיזוג, כחצי שנה אחריי, בהצעת הפרישה ובהתייחסות לוותק לפיצויים בהתאם להסכמי עבודה רק בגלל שטופס 161 הוצא לצרכים פורמליים לצורך ביצוע ושיוך הפקדות של חברת האם לביטוח המנהלים? האם הסעיף הזה בפקודת מס הכנסה רלוונטי לנושא?
שני
08/11/2018 14:15
שני 08/11/2018 14:15
עבודה בחברה לוגיסטית שעובדת בשיתוף פעולה עם הרבה חברות אחרות בשוק. התפקיד לא בכיר ולכן אני לא בטוחה שלהחתים אותו על סעיף כזה של תקופת צינון זה לגיטימי..
אשמח לתגובות מעו"ד שמתמחה בנושא
האם סעיף כזה בחוזה הוא חוקי- "הנני מתחייב כי במהלך עבודתי בחברה ובמשך תקופה של 12 חודשים ממועד סיום העסקתי בחברה, מכל סיבה שהיא:
לא אעסוק, במישרין או בעקיפין, בין לבדי, בין ביחד עם אחרים ובין במסגרת כל תאגיד ו/או גוף, בכל עיסוק אשר יש בו משום תחרות או פגיעה, במישרין או בעקיפין, בקבוצה, או בכל עיסוק בתחום שהקבוצה עסקה בו, עד למועד סיום עבודתי.
בין אם העיסוק המתחרה מבוצע על ידי, לבדי או ביחד עם אחר, ובין אם עיסוקי בעיסוק מתחרה הינו כבעל עניין או בעל שליטה בכל תאגיד וגוף, המנהלים ו/או שינהלו עסק בתחום כלשהו מעיסוקי הקבוצה, בכל מקום בארץ ומחוצה לה, כפי שיהיו מעת לעת.

לא אפנה בהצעה עסקית כלשהי, לא אציע עבודה ולא אעסיק, במישרין או בעקיפין, בין בתמורה ובין שלא בתמורה, את מי שהיה עובד הקבוצה במועד סיום עבודתי בחברה ו/או בתקופה של 12 חודשים שקדמה למועד סיום העסקתי בחברה;

לא אפנה בהצעה עסקית כלשהי, במישרין או בעקיפין, ללקוחות החברה או לכל מי שהיה ספק או לקוח של החברה במועד סיום עבודתי בחברה ו/או ב-12 החודשים שקדמו למועד סיום עבודתי בה"
ורוניקה
08/11/2018 14:14
ורוניקה 08/11/2018 14:14
התייעצות דחופה עם עורכי דין בדיני עבודה.

התפטרתי מהעבודה בהתראה של חודש מראש עבדתי שנתיים בעסק לפי החוק צריכה לתת למעסיק חודש התראה מראש ואין לי בעיה לעבוד בחודש הזה , המעסיק החליט שאני אפסיק את העבודה שלי לפני החודש .

מה הזכויות שלי לפי החוק בנוגע לעניין ?

הוא מחוייב לשלם לי את שארית הימים ? מה עליי לעשות במידה והוא מפסיק את עבודתי ?
תיקי
08/11/2018 08:32
תיקי 08/11/2018 08:32
על פי הוראת רופא
נתבקשתי לצמצם את שעות העבודה (הריון)
מהיכן אני מקבלת את השלמת ההכנסה?
חוב ישן 07/11/2018
יפית
07/11/2018 18:56
יפית 07/11/2018 18:56
שלום רב,
בשנת 2011 סיימתי את עבודתי דרך העירייה. השנה התחלתי לעבוד דרכם שוב. במשכורת הראשונה היה סעיף של "ניכוי נטו שלילי" ע"ס 507 ₪. כשפניתי למעסיק, נמסר שמדובר על חוב משנת 2011.
רציתי לשאול האם חוקי לחייב אותי על חוב משנת 2011 ? ומה זה ניכוי נטו שלילי?
תודה.
חלי
07/11/2018 18:53
חלי 07/11/2018 18:53
במידה ועבדתי במקום שנה התפטרתי והתחלתי מקום עבודה חדש בו פיטרו אותי אחרי מספר ימים האם יש זכאות לחתום אבטלה?
רונן
07/11/2018 18:16
רונן 07/11/2018 18:16
שלום רב,
פוטרתי ממקום עבודה אחד(מתוך שניים) ואני עובד רק במקום עבודה שני, האם הרכיבים האלה שאני מקבל במקום העבודה הנוכחי ילקחו לחישוב הברוטו לקיזוז מדמי האבטלה שלי: שעות נוספות,אחזקת רכב, אש"ל וכד'?
אורית
07/11/2018 14:48
אורית 07/11/2018 14:48
עבדתי כמקדמת מכירות שטח במשרה עונתית בחברה גדולה - נאמר לי בעל פי כי השכר מורכב מתשלום בגין שעות עבודה, נסיעות ועמלות מכירה.

שעות ונסיעות בעשירי לכל חודש ועמלות כמה חודשים לאחר סיום העונה.

כנראה שהייתה אי הבנה שלי בנוגע לדיווח המכירות:
1. הבנתי שעלי למלא קובץ אקסל שהועבר אלי, עם כל הפרמטרים המבוקשים- מילאתי ושלחתי.

2. לא ידעתי שיש דדליין להגשה.

לפני כשבועיים עודכנתי שעלי היה להעביר רשימות מבתי העסק וכן שאיחרתי את המועד.

התעקשתי שלא ידעתי על כך וביקשתי הארכת זמן כדי לטפל בכך. קיבלתי תגובה מעליבה וכן שהכל מופיע בהסכם. לא חתמתי על הסכם ולא קיבלתי כזה.
ביקשתי כמה פעמים את ההסכם כדי לבקש הארכה ושוב קיבלתי תגובה כועסת ושיחפשו את ההסכם. לאחר 3 פעמים של בקשה לא קיבלתי את ההסכם (מן הסתם כי לא חתמתי על אחד) או כל תגובה אחרת.

בפעם האחרונה שביקשתי את ההסכם נעניתי שאם אני מתכננת לתבוע אז אין לי קייס, מכיוון שהיה נסיון כזה בעבר והם יצאו זכאים.

אני לא מעוניינת לתבוע אלא רק לקבל הארכת זמן כדי להשיג את הרשימות ולהגיש. מדובר בכמה אלפי שקלים של עמלות.

יש לציין שתשלום בגין השכר והנסיעות קיבלתי בזמן וללא כל בעיה.

תודה מראש!
לי
07/11/2018 14:47
לי 07/11/2018 14:47
אני כעת בהריון ומזה כחודשיים בחופשת מחלה. ימי המחלה והחופשה שלי נוצלו במלואם, כך שחודש שעבר עוד קיבלתי משכורת אך מהחודש אני לא אמורה לקבל שכר. אני הולכת לבקש שמירת הריון. ברצוני לדעת מה דין ההפרשות לביטוח לאומי ולפנסיה הן בזמן תקופת המחלה והן לאחר קבלת שמירה.
מרין
07/11/2018 14:45
מרין 07/11/2018 14:45
היי
אני עובדת במפעל, שבו יש רק 4 פקידות. 2 מהן חתומות על חוזה (גלובלי, הסכם קיבוצי וכו'...), אני ואמא שלי לא חתמנו על חוזה/הסכם. הסיכום הראשוני היה שאני ואמא שלי עובדות 9 שעות ביום וכן מקבלות תשלום על שעות נוספות, יום אחד בשבוע עובדים 8 שעות.
בחודשים קודמים על ימים שבהם לא הגענו ל 9 שעות לא היו מורידים לנו שכר, החודש פתאום כן הורידו לנו (מדובר על 20 דק' פה 20 דק' שם).
האם מותר לו להוריד לנו במשכורת?

ועוד שאלה, עובד ללא חוזה וללא הסכם, איך אדע אם אנו משתייכים להסכם הקיבוצי או לא? איך אדע אילו מהחוקים חלים עליי מבחינת ניכויים בשכר, מבחינת ימי בחירה, תשלום על מחלה וכו'...?
אריאלה
07/11/2018 14:42
אריאלה 07/11/2018 14:42
שלום,
פיטרו אותי אחרי 4 שנים בעבודה. התאריך האחרון שלי היה ב-17/10 עם תשלום של 22 ימי הודעה מוקדמת. במשכורת האחרונה חייבו אותי על חודשיים וחצי (מה-18/10-31/12) על כל ההפרשים השנתיים שקיבלתי. האם מותר להם לקזז מתקופת ימי ההודעה המוקדמת? האם הם פעלו על פי חוק או שהיו צריכים לספור עוד 22 יום ולחייב מאז (מאמצע נובמבר- חודש וחצי)?
פז
07/11/2018 14:40
פז 07/11/2018 14:40
היי כולם , שאלה בנוגע לעבודה.
אני עובדת במוקד מכירות בינואר יהיה לי שנה בתפקיד .
אני חווה התנכלות בלתי פוסקת מאחת המנהלות , יחס נוראי ומשפיל כבר כמה חודשים ברציפות ( לא רק כלפיי אלא לכל העובדים )
כאשר עובד מנסה להתאמת איתה על היחס , הוא אוטומטית מוזמן לשימוע בזמן שהמנהלת זוכה לגיבוי מלא מהמנהלים הבכירים והעובדים נאלצים לעזוב .. יש משהו שאפשר לעשות בנידון ?
בתאל
07/11/2018 09:41
בתאל 07/11/2018 09:41
שלום אני אמורה לחזור לעבודה מחופשת לידה בסוף נובמבר ואני מעוניינת להאריך את חופשת הלידה בעוד חודש ימים על חשבון שעות החופשה השנתית שלי ולכן רציתי לדעת האם אני זכאית לשעת הנקה ביום חופש ככה שיונכה לי מהשעות חופשה 7 שעות ולא 8 שעות בברכה בתאל
עורך דין
07/11/2018 10:00
עורך דין 07/11/2018 10:00
שלום בתאל

יום חופשה שווה ערך ליום עבודה והתשלום עבור יום חופשה הנו כמו התשלום עבור יום עבודה...

בהצלחה
בתאל
07/11/2018 10:09
בתאל 07/11/2018 10:09
השאלה היא אם ביום חופש מגיעה שעת הנקה ולכן כל המעביד לנכות לי מהשעות חופשה השנתית 7 שעות חופש ליום ולא 8 שעות שזה יום עבודה רגיל
בתאל
07/11/2018 14:31
בתאל 07/11/2018 14:31
אשמח לתשובה אם ביום חופש מגיעה שעת הנקה ולכן כל המעביד לנכות לי מהשעות חופשה השנתית 7 שעות חופש ליום ולא 8 שעות שזה יום עבודה רגיל
ישראל
07/11/2018 12:39
ישראל 07/11/2018 12:39
האם כמעסיק אני מחוייב לשלם לעובדת גם עבור זמן ההליכה למרפאה ועל זמן ההמתנה לרופא?
כמו"כ במידה והעובדת נעדרה יום שלם עקב הבדיקות, האם היא תהיה זכאית לתשלום בגין אותו יום או רק אם עבדה באותו יום?
אמא בחל״ד
07/11/2018 12:34
אמא בחל״ד 07/11/2018 12:34
שלום,
אני נמצאת כעת בחל״דומעוניינת להאריך אותו על מנת להשאר בבית עם התינוק.. האם ניתן בזמן החל״ת לקבל דמי אבטלה? או שמא עלי להתפטר מעבודתי בשביל זה?
תודה
אבירן
07/11/2018 10:17
אבירן 07/11/2018 10:17
אני כבר 5 שנים מובטל מחברה גדולה, תפקיד בכיר מאד .אתם יודעים, קיצוצים. הסיכויים להיקלט בארגון גדול נמוכים מאד. למדתי לכתוב קורות חיים כך שלא אצטרך להסגיר את הגיל שלי (50) הסתרתי תפקידים שבצעתי בגיל מוקדם יותר, לא ציינתי שאני כבר לא עושה מילואים ,צבעתי את השיער שלי כך שאראה יותר צעיר כי היו לי קצת שערות לבנות בצדדים .
בתמונה שהוצמדה לדף קורות החיים שלי, גם זה לא עזר כשמישהו גילה את שנת הלידה שלי. כבר לא טרחו להזמין אותי לראיון עבודה. הבודדים שכן קראו לי לראיון ,התיישבו מולי בזחיחות מרגיזה. הם היו צעירים והתעקשו שאסביר להם למה צריכים "זקן " כמוני בארגון.
הפסקתי ללכת לראיונות עבודה והתחלתי ללכת לחדר כושר ולראות אנשים בני 50 כמוני בשיא כושרם שנזרקו לכל הרוחות.
כשפוטרתי ממרוץ הקריירה ונזרקתי בכניסה לבית כמו שטיח ישן לניגוב רגליים, התמלאתי בתחושת חידלון ששום דבר כמעט לא מצליח להסתיר אותה .
גם אם בהתחלה החברים מתלהבים מזה שאתה מכין את השניצלים בבית ומחכה לילדים שיגיעו מבתי הספר, והנשים חברותיה של אשתך מקנאות שהיא חוזרת מהעבודה ולא צריכה לשטוף כלים, בסופו של דבר מסתכלים עליך ברחמים. אתה מייצג את זה שבא פתאום ומשנה את החוקים של האבולוציה .אבא שלא מסוגל להביא כסף הביתה ואשה מבוישת שבעלה שהיה ה-מנהל בחברה גדולה שיוצא וחוזר עם חליפה הביתה יושב בבקרים בבית כשיש לו עוד הרבה מה לתרום ולהעניק .
חן
07/11/2018 10:08
חן 07/11/2018 10:08
שאלה לי,
חודש שעבר נאלצתי להתפטר לאחר שהובהר לי מהמעסיק שאם לא אחזור למשרה מלאה אין לי מקום שם כלל. זה כשלעצמו לא בסדר אבל לא על זה השאלה שלי.
טרם הלידה היתי 3 חודשים בשמירת הריון.
כעת, עם פיטוריי קיבלתי חוב מהעבודה בטענה שעליי לשלם למעלה מ6000 שקלים על חצי שנה שנעדרתי (שמירה+חלד) המורכבים מהפרשות שלהם לפנסיה (חלק המועסק, שלי)- מקובל, ביטוח לאומי ומס הכנסה בכל התקופה. ממה שידוע לי כבר קוזזו לי מס הכנסה ודמי ביטוח לאומי מהכסף שקיבלתי על השמירה ודמי הלידה. נראה לי מופרך שעליי לשלם כפול או להבדיל ללכת אני עכשיו להאבק עם הרשויות לקבל החזרים.

האם זה מה שנהוג?

בודאות ירד לי מס הכנסה מהכסף שקיבלתי מביטוח לאומי מידי חודש על השמירה. קיבלתי מהם אישור תיאום מס.
תודה
יעל
07/11/2018 10:07
יעל 07/11/2018 10:07
בוקר טוב לכולם.
אשמח לדעת בבקשה מי נחשב כמעסיק עיקרי?

מס הכנסה עושים לי קצת בעיה עם החישוב.

ילדתי בינואר 18. קיבלתי כסף על חופשת הלידה מביטוח לאומי בחודש מאי. את המעסיק שהיה לי בשנה הקודמת עזבתי. בחודשים יולי ובתחילת אוגוסט התחלתי לעבוד במשרה שהוגדרה זמנית.

באמצע אוגוסט התחלתי עבודה חדשה קבועה במקום אחר. ביקשתי לעשות תאום מס על חודש אוגוסט בלבד והם החליטו לקבוע את המעסיק הזמני שלי בתור מעסיק עיקרי ואישור על הנקודות זכות שמגיעות לי הונפק אליו. לעומת זאת לעבודה הנוחית שמבחינתי היא ההכנסה העיקרית שלי הפיקו אישור כאילו מדובר בעבודה שניה ועד הכנסה מסוימת לקחת 0% מס והחל מהכנסה מסוימת לקחת 20%.

שאלותיי:

1. האם אפשר לשנות את סוגי המעסיקים כל שהחישוב של הנקודות יעשה מהמעסיק הנוכחי?

2. באחת ההתכתבויות עם הפקידה היא אמרה שמאחר שקיבלתי השנה כסף מביטות לאומי אי אפשר לשנות מעסיק עיקרי. מה הקשר בין הדברים?
יאנה
07/11/2018 10:06
יאנה 07/11/2018 10:06
החברה בה אני עובדת (חברת בת) מתאחדת עם החברה שמנהלת אותה, האיחוד צפוי לקרות ב1.1 מה שכולל מעבר מקום ושינוי תנאי העבודה, על פי הבנתי טרם נמסר לעובדים מה יהיו השינויים בדיוק.
אני נמצאת כרגע בשמירה ובהמשך מתכננת חופשת לידה של מינימום 6 חודשים.
אציין כי את הידיעה בכלל קיבלתי מחברה לעבודה ולא משום גורם מנהלי של החברה. מסקרן אותי לדעת עד מתי המעסיק מחוייב לעדכן אותי (בתור מישהי שלא נמצאת במשרד ובעדכונים שוטפים) לגבי האיחוד (כפי שכבר עדכנו את שאר העובדים) ועד מתי הוא חייב לעדכן אותי ואת שאר העובדים בשינויים של תנאי העסקה?
אליס
07/11/2018 10:06
אליס 07/11/2018 10:06
חתמתי אבטלה בימי שני , פעם אחרונה שחתמתי היה ב8/10, יום שני הבא 15/10 התחלתי עבודה חדשה ועדכנתי את הלשכה שהתחלתי לעבוד בתאריך הזה.

עכשיו אני רואה באתר בביטוח לאומי שמשלמים לי רק 6 ימים מחודש אוקטובר - ז״א מ 2-8 לאוקטובר.

האם זה באמת ככה והפסדתי תשלום על עוד 5 ימים כי התחלצי לעבוד ביום של החתימה?
גבריאל
07/11/2018 10:04
גבריאל 07/11/2018 10:04
שלום וברכה

אחי נכה באחוזים מסויימים ,עבד בחברה גדולה במשק כנכה בהתאם לחוקי העסקת נכים וכו.

בעקבות יחס גרוע מטעם המעסיק הישיר החליט אחי לעזוב את העבודה. לאחר שעזב את העבודה בחנו יחד את התלושים והתשלומים והתברר שהמעסיק לא שילם פנסיה בשום שלב.

אחי פנה לעורך דין ויחד הגישו למעסיק איום לתביעה, המעסיק הישיר נבהל וניסה להניע אותו מכך בשלב זה הציע המעסיק הסכם ובו המעסיק משלם את הפנסיה מצידו אך גם אחי יצטרך לשלם כ-25% מהסכום כפי שהיו אמורים לעשות מלכתחילה, לכולם ברור כי במשפט אחי יוכל להשיג יותר כסף אבל מנסים להניע אותו מכך מכל הסיבות הברורות שאני נוטה להסכים איתם.

לדעתי במקרה הזה מכיוון שהמעסיק פועל כאן בדיעבד הוא לא יכול לחייב את אחי ומנסים לנצל את המצב לטובתם וליצור לחץ של זמן כדי שאחי יסכים .

האם אחי צריך להסכים ? האם צריך לדרוש מהמעסיק לשלם הכל ? האם לבקש סכום גדול יותר ?
יעקב
07/11/2018 10:03
יעקב 07/11/2018 10:03
שאלה לגבי פיצויים

במידה ובקופה של עובד נצברו פיצויים בגובה של 100000 שקל.

בתחשיב לפי ממוצע שכר בשנה התחשיב מראה שמגיע לעובד 75000
מה קורה עם שאר הכסף:

א. האם הוא שייך לעובד?
ב. האם הוא חוזר למעביד?

תודה מראש