ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
11/06/2013 14:43
ליאור 11/06/2013 14:43
שלום,

לאחר fשני חודשי עבודה פוטרתי ממקום עבודה מסוים.
ראשית, כאשר הגעתי לראיון העבודה טרם כניסתי לתפקיד, שהתקיים באמצע אפריל 2013 הצהרתי בפני המעסיק כי אני פנויה להעסקה עד ספטמבר/אוקטובר 2013, שכן באוקטובר 2013 אני מתחילה לימודים באוניברסיטת ת"א לקראת תואר ראשון. המעסיק הסכים לכך.
במהלך שני החודשים בהם עבדתי בחברה השקעתי מזמני (כולל נסיעה להכשרה בסניף אחר של החברה במרחק של כ-150 ק"מ מביתי, ולינה במקום - למשך יומיים (48 שעות)- כל זאת ללא תשלום נוסף מעבר לשכר הרגיל שלי.) וכן שעות נוספות, מענה ללקוחות בטלפון נייד מעבר לשעות העבודה הרגילות ללא תוספת שכר, והשקעה בתפקידי כולל הכנת קלסרים וריכוז נהלי עבודה מה שלחלוטין לא הייתי מחוייבת לעשות. כמו כן הוטלו עלי משימות נוספות כמו גביית כספים שלא היו במסגרת תפקידי וביצעתי אותן בהצלחה. אינני יודעת כיצד העריך המנהל את ביצועי העבודה שלי, אך ללא ספק השקעתי בעבודה זו מאוד.
במהלך שני חודשי העבודה הייתה לי התקלות אחת עם המנהל הממונה עלי, כאשר לאחר חזרתי מחופשת מחלה של ימים ספורים, גיליתי כי מסך המחשב שאני עובדת מולו הוחלף במסך מחשב ישן וקטן שקשה לעבוד מולו. לאחר בירור התברר כי המנהל החליף בין המסך שלי למסך של אחד מחבריי לעבודה כיוון שהאחרון התלונן על הקושי לעבוד עם המסך הזה. לאחר שפניתי אל המנהל לבירור עניין זה, נתקלתי באטימות ובהתנהגות אגרסיבית - המנהל צעק עלי ולמעשה לא נתן לי לדבר. למרות שמדובר היה בתנאי העבודה שלי, שכן עבדתי מול מסך מחשב זה כ9 שעות ביום.
במהלך שני החודשים שהועסקתי בחברה, הנ"ל נקלעה לקשיים כלכליים. כשבוע לפני פיטוריי פוטרו שני עובדים ותיקים.
לפני מספר ימים פנה אלי המנהל וביקש לדבר איתי בפרטיות. במהלך שיחה קצרה הודיע לי כי הוא מפטר אותי. כאשר הגבתי ואמרתי שהדבר לא אחראי (מדוע קיבלו אותי לעבודה בכלל? וכעת אין לי סיכויים רבים למצוא עבודה הולמת ל-3 החודשים שנותרו לפני תחילת לימודי באוניברסיטה), המנהל החל לדבר אלי בגסות ובחוסר נעימות, ובשלב זה הודעתי כי אינני מתכוונת להגיע לעבודה מחר (למרות שהנ"ל אמר לי שיש לי הודעה מראש של יומיים) ויצאתי מהחדר. חזרתי אל המשרד בו ישבתי, אשר היה מחובר בדלת למשרדו של המנהל. המנהל אף הוא חזר למשרדו. סגרתי את הדלת שבין משרדו של המנהל למשרד בו אני ישבתי יחד עם חברה לעבודה, כיוון שרציתי לשוחח עימה ולשתף אותה בדבר פיטוריי. כמה רגעים לאחר שסגרתי את הדלת פתח אותה המנהל והחל לצרוח עלי לעיני חבריי לעבודה במילים אלו: "עופי מהמשרד, עופי מכן עכשיו אני לא רוצה לראות אותך כאן", 5 דקות לאחר שפיטר אותי. הדבר גרם לי עוגמת נפש רבה והשפלה בפניי חבריי לעבודה.
מיהרתי לברוח מהמשרד בעוד המנהל עוקב אחרי במבטו עד שיצאתי מטווח ראייתו. הנ"ל לא התנצל, גם לא לאחר ששלחתי לו הודעה בה תיארתי את פגיעתי.
ראשית כל, זו היתה חוויה משפילה ומכאיבה מאוד.
שנית, מקום העבודה הזה ידע שנותרו לי עוד 3 חודשים בלבד בהם אני יכולה לעבוד. הם פגעו באפשרויות ההעסקה שלי, שכן הסיכויים למצוא עבודה במשרה מלאה לשלושה חודשים בלבד נמוכים מאוד. כל זאת למרות שידעו מהם האילוצים שלי.
רציתי לדעת אם יש לי עילה לתביעה.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: התנהגות מעביד לאחר פיטורים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה