ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים
 

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
15/06/2014 13:06
ימחק 15/06/2014 13:06
שלום
ב1/6 בשבוע 34 להריונה של אשתי תקפו אותה צירים הלכנו לבית חולים ואמרו לה שהיא צריכה מנוחה של מס׳ ימים. ב-5/6 אשתי הגיעה לעבודה ואמרה לבעל העסק שיכול להיות שהיא כרגע לא תוכל להמשיך לעבוד והיא תצא לחופשה או שהיא תקח ימי מחלה, במהלך יום העבודה תוך כדי לחץ העבודה (מדובר במקום על לחץ עבודה) הגיע אליה בעל העסק עם דף שהוא כתב בכתב ידו בו הוא כותב בשמה שהיא עוזבת את העבודה החל מהיום והוא הפציר בה לחתום על זה באומרו שזה שום דבר ורק צריך שהיא תחתום. היא חתמה.
בשיחה שאני ערכתי איתו מיד בעקבות החתימה הוא טען בפני שהוא לא מתכווין שהיא תפסיק לעבוד להפך הוא מעוניין שהיא תעבוד מהבית.. ( מדובר בעבודה שניתן לעשות מהבית).
בסוף השבוע שעבר הגיע מכתב בדואר (לא בדואר רשום) להוריה של אשתי בו כתוב שבהתאם להודעתה הרינו להודיעך שהחל מה-10.06 את מסיימת את עבודתך.
השאלה שלי, האם זה חוקי לעשות כזה דבר לאשה בהריון בתחילת חודש תשיעי? האם ניתן לתבוע פיצויים על ניצול מצב שבו היא לא הרגישה טוב וחתמה ללא הבנה של תוכן המכתב (אגב עד היום הוא לא נתן לה עותק של הכתב החתום), הרי ברור לכל שאשה בחודש תשיעי לא תעזוב את עבודתה סתם כך..?
חשוב לי לציין מס׳ דברים, א. החודש הזה הוא החודש השישי לעבודתה שם, היא עובדת שם מתחילת השנה. ב. יש לה אישור מחלה על כל הימים שהיא לא הייתה בהם עד היום. ג. לאחר המעשה הזה היא לא ממש מעוניינת לחזור לעבוד במקום הזה.
אודה לכם על ייעוץ מהיר..
תודה!

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

 

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין


לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: פיטורין מעבודה בהריון - פורום זכויות העובד ודיני עבודה