ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
26/01/2014 19:38
לירון 26/01/2014 19:38
שלום,

בתאריך 08.01.14 לקראת סוף היום זומנתי באופן ספונטני ע"י המעסיק שלי לשיחה. השיחה התחלקה ל-2, בחלקה נאמר כי אני חכמה, אינטליגנטית וכי באופן כללי הם מרוצים אך הוא חושב שאני מבוזבזת בתפקיד.

בחלקה השני נאמר כי נראה שלפתע יש יותר מדי זמן פנוי ושאל איך זה ייתכן (הסיבה היא ייעול תהליכי העבודה - הסברתי והבאתי הוכחות) ולבסוף אמר שאו שנמצא את דרכנו... (ברמיזה, לא נאמר במפורש שיפטר אותי) או שיבדוק האם ניתן להעביר אותי למחלקה אחרת לבחירתי. השיחה הסתיימה בזה שהסכמתי לעבור מחלקה והוא מנגד יבדוק זאת אל מול שני השותפים האחרים.

לאחר שעתיים, בשעות הערב, קיבלתי שיחת טלפון בה נאמר לי כי הם הגיעו להחלטה שדרכנו יפרדו, שוב ברמיזות בלבד, בהנחה שאני מספיק חכמה כדי להבין את המשמעות.

בשיחה זו נאמר לי כי אני חכמה ושאפתנית מדי לתפקיד, שאני מבוזבזת אצלהם ולטענתנו לכן אינם מסוגלים לבקש ממני תפקידים פשוטים ומטופשים כגון להשיג לקוח בטלפון.

נאמר לי כי יש להם צורך במישהי שתמלא את חלקיו הבסיסיים של התפקיד (אף על פי שתקופה ארוכה הם האצילו עליי סמכויות בשמחה) וכי העירו לי מספר פעמיים על תפקוד לקוי למרות שמעולם לא קיבלתי הערה מסוג זה – רק ההפך!

כשביקשתי בשמחה לשמוע דוגמא לתפקודי הלקוי ולהתייחס לכל אחת מהן על מנת לתקן את דרכיי, לא הייתה לו אף לא דוגמא אחת לתת.

נאמר לי כי יסכם את הכל ויכין עבורי את כל מה שצריך על מנת לסיים את ההתקשרות בינינו, לפי דבריו הבנתי שעליי לא להגיע למחרת לעבודה עד ליום שבו אצטרך לקחת את התשלום, שאלתי והוא אישר.

היום הגעתי לקחת כמה דברים מהמשרד ונכנסתי לשיחה עם המעסיק. בסיום השיחה אמרתי למעסיק כי חבל לי שלאחר כל התקופה שהם כביכול היו מרוצים מתפקודי הם בחרו לסיים את היחסים בינינו בצורה כזו – ללא שימוע, פיטורים בטלפון...

נפלט לו כי הם עקבו אחרי, גם בתיבת הדואר הפרטית שלי! (GMAIL), קראו התכתבויות שלי אל מול חבריי, אפילו ציטט משפט או שניים ממה שכתבתי.

על פי מיטב ידיעתי מדובר בחדירה לפרטיות שהינה עבירה פלילית לכל דבר ועניין, זו לא תיבת דואר אישית של המעסיק אלא תיבת פרטית שלי לצרכיי האישיים. בתיבת זו קיימים לא מעט דברים פרטיים שלי.

על כן הבנתי שזו הייתה סיבת הפיטורין האמיתית ולא הקשקושים שסיפר קודם לכן.

אשמח לדעת האם זה חוקי? מה ניתן לעשות? איך ניתן להוכיח את זה? בתודה מראש, לירון

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: עכשיו גיליתי למה באמת פיטרו אותי - פורום זכויות העובד ודיני עבודה