ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
26/12/2013 16:55
אלדד לוי 26/12/2013 16:55
אני יועץ בכיר בתחום ההייטק.

בחודשים ינואר עד יולי 2013 הועסקתי על ידי חברה פרטית בע"מ בפרוייקט אינטרנטי. הפרוייקט היה מוגדר לשלושה חודשים בסכום קבוע. בפועל הפרוייקט התמשך עד ימים אלו בעקבות שינויים ותוספות על באיפיון המקורי.

במהלך החודשים הנוספים הובטח לי ששעות העבודה בגין השינויים והתוספות ישולמו. רק בתחילת חודש יולי הצלחתי לקיים פגישה עם הלקוח לסיכום שעות השינויים. לאחר שחתך בסכום המגיע, התנה הלקוח את התשלום בביצוע מספר משימות נוספות, ודחה את התשלומים בגינם עד לסדרת צ׳קים ארוכת טווח.

בסוף חודש יולי הוסיף הלקוח דרישות נוספות כתנאי לקבלת התשלום בגין חודשי עבודה אפריל עד יוני, וכולל מטלות עתידיות. בינתיים מצבי הכלכלי מדרדר כי חסר לי שכר עבודה של ארבעה חודשים.

הבהרות:

1. בכל התקופה (ינואר עד יולי 2012) הייתי עסוק באופן מלא ובלעדי רק עם פרוייקטים של הלקוח.

2. במהלך התקופה ביצעתי עבור הלקוח שלושה פרוייקטים. כולם על בסיס הנחיות בעל פה ובדוא״ל. למרות בקשותי החוזרות לא קיבלתי שום הסכם לחתימה. נוצר מצב שבו פשוט הייתי זמין לכל צרכיהם לאורך התקופה.

אני מבקש לברר עם עורך דין מטעמכם את הנקודות הבאות:

1. את מעמדי וזכויותיו כעובד קבלן.

2. האם החוק אוסר התניית תשלום או שכר בגין עבודה שבוצעה בביצוע עבודה נוספת?

3. מה עלי לעשות כדי לממש את זכותי לקבל שכר על עבודתי בחודשים אפריל עד יולי 2013?

4. האם אני יכול להסתמך על סעיף האפליה כדי לדרוש ששכר עבודתי עבור אותה חברה ישולם באותו פרק זמן שמשלמים לעובדים רגילים?

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: עזרה בהתנהלות מול חברה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה