ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים
 

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
20/11/2013 20:43
יהושע 20/11/2013 20:43
שלום,

השאלה שלי היא לגבי הרעת תנאים.

בחודשים האחרונים עבדתי במקום עבודה קטן. על אף שחזרתי וביקשתי חוזה מיום תחילת העבודה, המעביד כל הזמן התמהמה עם הגשת החוזה ותנאי העבודה. עם זאת, הוא כן שילם את הכסף בזמן לרבות הפרשות פנסיוניות ממלוא סכום הברוטו. המשכורת הייתה גלובלית עבור עבודה במשרה מלאה.

לאחר שהסתיימה "העונה הבוערת" בעבודה (כ-7 חודשים לאחר שהתחלתי לעבוד), התפנה המעסיק לנסח לי סוף-סוף חוזה עבודה והגיש לי אותו.

השינוי הכי גדול בחוזה הוא במבנה המשכורת וההפרשות הפנסיוניות: אם לפני הגשת החוזה הוא שילם לי שכר בסיס שממנו הוא הפריש את ההפרשות הפנסיוניות, הרי שבחוזה החדש הוא שינה את מבנה השכר לשכר בסיס+תוספת שעות נספות גלובלית, כאשר הוא החליט שההפרשות לפי החוזה החדש ייגזרו רק משכר הבסיס ולא מתוספת השעות הנוספות הגלובלית. שכר הבסיס החדש נמוך בכ-2500 שח משכר הבסיס הקודם כך שאם אסכים לחוזה החדש תיפגע לי הפנסיה/א.כ.ע וכו'.

האם מדובר כאן במקרה של הרעת תנאים?

תודה מראש

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

 

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין


לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: העברת חוזה עם שינויים מהמצב הקיים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה