ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים
 

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
05/11/2013 13:19
צופית 05/11/2013 13:19
״זכות זו אמורה להינתן אוטומטית ע"י המעסיק לאחר 6 חודשים בהם העובד מועסק אצלו (או 3 חודשים עבור עובד שכבר מבוטח בביטוח פנסיוני).
מעסיק שניכה משכר העובד את חלקו של העובד בתשלום הפנסיה חייב להעביר סכום זה אל קרן הפנסיה תוך 30 יום מהיום שבו נחשב השכר שממנו נוכו הסכומים כשכר מולן.
סעיף 3 לצו הרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק קובע כי העובד רשאי לבחור את הביטוח הפנסיוני בו הוא יהיה מבוטח.
במקרה שהמעביד מפר את הזכות, ניתן להגיש נגדו תלונה ליחידת האכיפה במשרד התמ"ת.
על המעסיק להעביר את הסכומים לקרן הפנסיה תוך 21 יום מהיום שבו רואים את השכר כמולן. אם לא עשה זאת, יראו את כל השכר, שעבורו מופרשים הסכומים לפנסיה, כשכר מולן, וזאת גם אם השכר עצמו שולם בזמן ולא היה מולן. החובה להעביר את הסכומים במועד הנ"ל חלה גם על הסכומים שהמעסיק ניכה משכר העובד וגם על הסכומים שעל המעסיק להעביר לקרו הפנסיה מבלי לנכות משכר העובד (למשל חלקו של המעסיק בפנסיה, כולל תשלום רכיב הפיצויים בהפרשות לפנסיה)״. אני מנסה להבין,במאמר הזה מצויין שעקב אי הפרשת הפנסיה אני יכולה לתבוע הלנת שכר על כל המשכורת,בתשובה שלך מצויין שאני לתבוע הלנת שכר רק על הסכומים המולנים. מה הנתון הנכון?

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

 

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין


לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: פנסיה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה