ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
01/10/2013 10:57
ענבל 01/10/2013 10:57
עבדתי אצל מישהי בעבודות משק בית 4 שעות לפי שכר של 45 ש"ח פר שעה, כפי שסוכם מראש בטלפון לפני שהתחלתי לעבוד אצלה.

מכיוון שאני סטודנטית לוח הזמנים שלי צפוף ולכן חילקנו את העבודה ליום חמישי - 3 שעות ויום שישי עוד כשעתיים וחצי. ביום חמישי עבדתי 3 שעות מלאות, מ 8:00 עד 11:00 וביום שישי הגעתי ובעלת הבית לא הייתה כל כך מרוצה אך המשכתי לעבוד עוד שעה ולאחר תלונות מרובות ו"הצעות יעילות" ממנה הצעתי לה שאם היא כל כך לא מרוצה ממני שתחסוך את הכסף ואפסיק לעבוד באותו הרגע.

היא התחילה לרדות בי על כמה לא טוב אני עובדת והיא לא יודעת איך לשלם על זה. לא עניתי לה ויצאתי. לאחר מכן הגעתי הביתה נסערת וביקשתי מאמא שלי שתבקש ממנה את הכסף המגיע לי עבור 4 שעות עבודה - 180 ש"ח.

האישה לא רצתה לשלם לי ועדיין אינה מוכנה לשלם לי עבור עבודתי כי "לא ניקיתי בשווי של 4 שעות". האישה גם אמרה שהיא מוכנה לשלם לי 100 ש"ח "וזה גם יותר ממה שמגיע לה, ואני מוכנה לשלם רק כי אני לא בן אדם קמצן". אני לא לקחתי את הכסף כי זה לא הסכום שמגיע לי.

אני עובדת לפי שעה ולא לפי קבלנות ולכן מגיע לי 180 ש"ח. לא גרוש פחות. האם החוק יכול להגן עליי במצב כזה? ברור שאני לא אלך לבית המשפט על 180 ש"ח - איך אתם ממליצים לי לנהוג בשביל לגבות את הסכום שמגיע לי מאותה אישה?

תודה מראש, ענבל.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: לא קיבלתי שכר על משק בית - פורום זכויות העובד ודיני עבודה