שלום, חתמתי על
חוזה לשנת עבודה כסוכן מכירות בחברת סלולאר, במידה ואפר את החוזה הקנס הינו 3000 ש"ח. בתחילה עברתי קורס בן 11 ימים, סה"כ עבדתי קרוב לחודשיים.
בסיכום שנעשה מול המנהלים התבקשתי לסיים לעבוד עד סוף החודש והובטח כי לא אשלם את הקנס. לאחר 10 לחודש בתאריך בו צריכה להתקבל
משכורת, לא נכנסה לחשבון הבנק, הוסבר לי מספר פעמים ע"י המנהל כי אקבל צ'ק בדואר.
לאחר כשבועיים ללא מענה וקבלת תשובות, התשובה שקיבלתי מהמנהל כי הקנס נוכה לי מהמשכורת והכל הרי הוסבר לי... אשמח לקבל תשובה האם הדבר חוקי בכלל? חתימה על סוג כזה של חוזה,
ניכוי מהשכר וכו...
החלטתי לעזוב כי העבודה לא התאימה, מבחינה בריאותית (לחץ נפשי וכדומה, אין צורך להסביר, בנוסף הייתי מאושפז בגלל כאבים עזים בחלקי הגוף וכו.. ולא ברור מאיזו סיבה - לא נמצא כלום בסיום האשפוז), כמו גם הייתי בימי
מחלה בגלל הסיבה הזאת. כמובן, השעות של העבודה, לא הגיוני לעבוד 14 שעות ביום, לחזור ב-12
בלילה.
הדרישות הלא הגיוניות שלא הוסברו בזמן
ראיון עבודה שהיה לי - נאמר לי שאני אוגדר כ"סוכן מכירות שטח" - ושאני צריך לקבוע לעצמי פגישות כשקיים מוקד שזאת העבודה שלו, ועוד ועוד...
רשמתי למעלה "התבקשתי לסיים לעבוד עד סוף החודש" - זה כמובן לאחר שהעלתי את הנושא כי אני רוצה לעזוב ואיני מסוגל להמשיך עוד בגלל המצב בו אני שרוי - כמובן כל הדברים שאני רושם כאן הוסברו לא מעט פעמים למנהלים שלי.
הרחבה נוספת:
תלוש המשכורת שהגיע אלי לחודש יולי מסתכם בערך ב-1900 שקלים, לאחר שנוכו שם כלל ימי מחלה וימי האשפוז (לפי ההסבר שלהם כי לא מגיע לי כי לא צברתי אותם, הרי אני עובד חודש בלבד) כמובן
ביטוח לאומי וכל השאר...
בסופו של הדבר, הסכום המצטבר מנוכה גם כאן - זאת אומרת עד 0 שקלים, ללא הסבר כלל במסגרת תלוש משכורת! ההסבר שקיבלתי תחילה הינו כי השכר יגיע בצ'ק לביתי, וכמו שרשמתי הדבר לא קרה, וההסבר האחרון הינו כי נקנסתי על הקורס. הרי מסתבר כי במידה והייתי עוזב לדוגמא ב-11 לחודש, פשוט לא הייתי מקבל משכורת של החודש האחרון, ובכל זאת ביקשו ממני לעבוד עד לסיום החודש, אז בשביל מה, לשרוף לעצמי את הבריאות והזמן מה שהתסבר בדיעבד. אודה לך מאוד על מענה בהתאם ומעמיק לבעיה שלי כאן, מה כדאי או צריך לעשות. שבוע טוב, קוסטיה