ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
08/08/2013 11:05
שמואל 08/08/2013 11:05
שלום רב שמי שמואל, ברצוני להתייעץ אתכם במקרה מסוים שקרה לי לאחרונה, אני בן 27 עבדתי מאז השחרור במקום עבודה מסוים כמעט חמש שנים, התחלתי כעובד זוטר ולאחר תקופה של שנה וחצי בערך קודמתי לתפקיד מנהל משמרת / אחמ"ש.

מתוקף תפקידי עבדתי ישירות מול מנהלת המקום. במהלך השנים היחסים בינינו היו טובים מאוד ובשנה האחרונה קצת פחות. העבודה הייתה במשמרות אינטנסיבית מאוד כולל לילות וכו' בתקופה האחרונה הגעתי לתחושת מיצוי בעיקר בגלל משמרות לילה ופחות בגלל התפקיד והעבודה השוטפת וכתוצאה מכך זומנתי ע"י המנהלת לשיחת תקופה בכדי להבין מדוע רמת עבודתי ירדה.

בשיחה נאמר על ידה שלמרות ירידת המוטיבציה שלי היא עדיין מרוצה מעבודתי ורוצה שאשאר, בחרתי להיות כנה מולה ולהסביר לה שקשה לי עם עבודת המשמרות והגעתי לתחושת מיצוי אך בנוסף הועבר לה באופן ברור ומחולט שאין בכוונתי להתפטר, כיוון שאיני מעוניין לעזוב את העבודה ללא פיצויים לאחר כמעט חמש שנים.

לאחר השיחה סוכם ע"י שנינו שכנראה "נגמר לי הסוס" ומיציתי את מקום העבודה. ולכן היא ציינה בפני שאיננה מעוניינת להחזיק אותי בכוח במקום זה והיא מוכנה לבוא לקראתי לגבי הפיצויים ובנוסף מאשרת לי להתחיל לחפש מקום עבודה חדש.

לאחר שבוע וחצי התקיימה ישיבת מנהלי משמרת ולאחר מכן התבקשתי להישאר לשיחת המשך מולה. במהלך השיחה העלתה מפני שתי אופציות לאחר שהתייעצה עם מחלקת משאבי אנוש. אופציה ראשונה, שאני אתפטר ואקבל 50% מהפיצויים המגיעים לי.

אופציה שניה הייתה שאפוטר ואקבל את מלוא הפיצויים המגיעים לי לאחר כל התקופה ורק ציינה בפניי שפיטורים הם לא דבר חיובי ויכולים להקשות עליי בעת חיפוש עבודה חדשה ובכלל בעתיד.

כמובן שבחרתי באופציה של הפיטורין כדי לקבל את מלוא הפיצויים המגיעים לי וברגע שאמרתי זאת היא אמרה לי שהשיחה הזאת הייתה שיחת שימוע וברגע שאמצא עבודה היא תשחרר אותי לדרכי... כמובן שסיכמנו שזה יישאר בינינו...

לאחר שבוע בערך אנשים במקום העבודה התחילו לדבר על העניין ועל ההצעות שהציעו לי והומצאו והופצו שמועות בכמה גרסאות שקריות ושונות לגבי מה שסיכמנו בינינו דבר שהרתיח והכעיס אותה מאוד והיא חשבה שזה מידע שיצא מפי, לאחר כמה ימים מצאתי עבודה חדשה שדורשת קורס וכמו שסיכמנו עידכנתי אותה כדי שתפטר אותי כפי שסוכם.

היום בתאריך ,8.8 לאחר שבוע מעזיבתי קיבלתי מכתב במייל שהגיע ממשאבי האנוש, אשר נשלח מהמייל הפרטי שלה. "מכתב פרישה", אשר מצ"ב.

לכבוד: שמואל סולומון שמואל שלום, הנדון :סיום העסקה בהמשך לפנייתך למנהלת הטרקלינים ולבקשתך לסיים העסקתך בחברתנו עקב התחלה של קורס בחברה אחרת, הריני לאשר בקשתך זו והחל מיום 29.7.13 הסתיימו בנינו יחסי עובד מעביד העסקתך בטרקליני דן החלה ביום 1.11.2008 ונמשכה עד המועד המופיע לעיל להסרת ספק, מכתבנו זה מהווה אישור על תקופת העסקה על פי כל דין. אני מבקשת כי תשיב אלינו בהקדם את אישור החניה שנמסר לך לטובת העסקתך פה, את התעודות והמדים אשר נמסרו לך גם למילוי תפקידך הנני מודה לך על תקופת עבודתך בחברתנו ומאחלת לך הצלחה בהמשך דרכך בכבוד רב, משאבי אנוש

במכתב זה משתמע שהתפטרתי בעצמי, מה שלא קרה. כפי שציינתי במכתב מעלה ולמנהלת שלי, אני מאוד זקוק לפיצויים האלו ואיני מוכן לוותר עליהם ועל מה שהובטח לי, לכן ברצוני לדעת מה אוכל לעשות בכדי שאקבל אותם? מצפה לתשובתכם בהקדם.. בתודה מראש, שמואל סולומון

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: פיטרו אותי ויצא כאילו התפטרתי! - פורום זכויות העובד ודיני עבודה