ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
מורן
03/07/2018 20:23
מורן 03/07/2018 20:23
שלום..רציתי לדעת בבקשה אם מעסיק יכול להגיד לעובד בכל שיחה תתפטרי אנחנו נאלץ שתתפטרי או שימוע ופיטורים ? ביקשתי לעבור תפקיד כבר שנתיים ואומרים שאין מה להציע ולפניי שנה אמרו שימוע ופיטורים ובעקבות זה המשכתי והשנה שוב ביקשתי לעבור תפקיד והשנה אמרו תתפטרי(ביקשתי את מה שהם מבקשים בכתב ברור שלא ירשמו את זה) ..
האם זה חוקי ?
ומה הפתרונות שלי?
יש לציין שאני 6 שנים בארגון כולל קביעות.
אשמח לעזרה...
איריס
03/07/2018 12:12
איריס 03/07/2018 12:12
אני מבקש עצה בתור מעסיקה (נו טוב, אחראית כ"א) שעובדת שלה יצאה לחופשת לידה ונעלמה לה.

חופשת לידה הסתיימה ב25/6, היום 2/7 העובדת לא חזרה לעבודה ולא הודיעה למעסיק (בשום צורה) מתי ובאיזה היקף משרה היא מתכוונת לחזור.

ותק של עובדת קצת פחות משנה, אם זה חשוב.

אשמח ללמוד מה אומר החוק בנושא - עד מתי היה אליה להודיע על כוונותיה להאריך?

מה אנחנו יכולים לעשות במקרה של התעלמות מכוונת של עובדת מהפניות שלנו עם דרישה לתת צפי (כי אנחנו צריכים לדעת מה לעשות עם מילוי מקום שלה ובכלל)?
רותי
03/07/2018 12:11
רותי 03/07/2018 12:11
התחלתי לעבוד במקום העבודה בתאריך 14.5.17 ויצאתי לחופשת לידה ב26.2.18 אחרי 9 חודשי עבודה.

הייתי אמורה לחזור ב-10.6.18 והארכתי בחודשיים עד ה-10.8.18 (רבע מהוותק).

1. אם אני מודיעה על התפטרות האם מגיע לי פיצויים והבראה? (הבנתי שהחל"ד נחשב כוותק)

2. אם אני לא חוזרת לעבוד, מגיע לי שיפרישו לי לפנסיה על תקופת החל"ד ?

אשמח לקבל ייעוץ של עורך דין לגבי הזכויות שלי במקרה הזה.
חגית
03/07/2018 11:58
חגית 03/07/2018 11:58
שאלה לגבי פיצויים...

התפטרתי ממקום העבודה לצורך גידול הילד וברור לי שמגיע לי פיצויים כאילו פוטרתי.

איך מחשבים את הפיצויים במידה ואני לא חתומה על סעיף 14? האם זה מס' השנים כפול משכורת ברוטו? מה אומר החוק?

תודה
א.י
03/07/2018 11:33
א.י 03/07/2018 11:33
לפני חודש וחצי התחלתי לעבוד במסעדה כמלצר, עבדתי מצויין וכולם היו מרוצים ממני.

לפני שבועיים נולד לי בן, ובזמן קביעת המשמרות הודעתי שאני יכול לתת משמרות, אך יכול להיות שאיאלץ לא להגיע.... המנהלת קיבלה את זה בהבנה.

שבוע לאחר מכן, פשוט הוציאו אותי מקבוצת העבודה... בלי הסבר, בלי שימוע, בלי סיבה, ובלי טלפון אפילו!

כששאלתי אותה למה, היא פשוט אמרה "העבודה לא רלוונטית, תודה ובהצלחה"

הגעתי פיזית למקום(!) והיא לא רצתה לתת לי סיבה לפיטורין, ואמרה פשוט "השיקולים הם שלי, אתה לא עובד כאן וזהו"

שאלותיי הן-

1) האם בגלל שהייתי שם פרק זמן קצר מותר לה לפטר ללא שימוע?

2) איזה פיצויים אני יכול לבקש?

3) כמה מורכב התהליך של התביעה, ואילו ראיות צריך כדי להוכיח את העניין? שיחות בווצאפ יכולות להוות ראייה?

תודה רבה!
טליה
03/07/2018 11:28
טליה 03/07/2018 11:28
בעבודה שלי מקנים הפרשות לוועד עובדים ולכוח לעובדים מדמי הבראה. עד כמה זה חוקי?
נראה לי שזה לא צריך לקרות וצריכים לנקות רק מהבסיס.
מיטל
03/07/2018 11:19
מיטל 03/07/2018 11:19
לגבי החוק החדש של הורדת שעות העבודה מ186 ל182 איך זה משפיעה על עובד שעוד שכר שעתי המעסיק שלנו רוצה שנעבוד יום בשבוע מקוצר אבל לא רוצה לשלם את השעה השמינית ולפי החוק הורידו את השעות מ186 ל182 ללא פגיעה בשכר מה עושים?
אמיר
03/07/2018 10:46
אמיר 03/07/2018 10:46
שלום,

אני נער בן 17 ואני ביצעתי לא מזמן עבודה שנייה לאגודה. אני הפקתי עבורם 2 סרטונים, סרטון אחד קצר בעבר, וסרטון ארוך יותר בחודש האחרון. בתחילת העבודה קבענו שכר לפי שעה וגם ננקב מספר. עכשיו, אחרי שהעבודה הסתיימה והגיע הזמן לשלם, המעסיק לא מוכן לשלם לי את מלוא הסכום, אלא רק חלק ממנו, למרות שסיכמנו על עבודה לפי שעות. לטענתו, התוצר לא יצא כפי שהוא ציפה שייצא, ולכן לא מוכן לשלם את מלוא הסכום על העבודה. העבודה עצמה יצאה מספר רב של שעות בגלל טיזוזים רבים ועבודה נוספת שבכלל לא ידעתי שהיא חלק מתפקידי, אני נכנסתי לזה בתור עורך ווידאו, אך מהר מאד זה הפך להיות גם אוסף חומרים, עורך תוכן וכו' (לא אעמיס עם הפרטים).

הנקודה היא שהמעסיק לא מוכן לשלם לי את הכסף על הזמן והעבודה שלי, בטענה שהתוצר לא שווה ערך לסכום שהוא צריך לשלם.

הוא למעשה רוצה לשלם על העבודה בצורה גלובלית, ולא לפי שעות כפי שצויין.

ראוי לציין גם כי אני עובד מול אדם בעשור החמישי לחייו, איש עסקים ממולח שמאד מקשה עלי, וכשניסיתי להתעמת איתו ולהסביר לו שהוא צריך לשלם לי את מה שמגיע לי, לא היה מוכן לעשות זאת והיה מוכן לשלם לי רק חלק מהסכום, במקום 65 שעות עבודה, לשלם לי על 50 שעות עבודה, בטענה ש-15 שעות עבודה היו מיותרות, דבר שלחלוטין אינו נכון, אבל כשאני מסביר לו אין עם מי לדבר.

אשמח לעצה לגבי מה לעשות מפה הלאה, האם בכלל שווה לי להגיש תביעה קטנה? מדובר על סכום של 800 שקל שהוא לא מוכן לשלם לי.

והאם בכלל מותר לו לטעון שהוא לא מוכן לשלם את הסכום המלא מכיוון שהמוצר לא היה מספיק טוב לטענתו?

תודה רבה על העזרה
יניב
03/07/2018 09:38
יניב 03/07/2018 09:38
שלום,

עבדתי לאחרונה במקום עבודה במקום מרוחק מהבית ללא הסעות או תחבורה ציבורית לאזור. בכלל התפקיד מאוד דינאמי ולא צפוי יכול להיות בצפון או בדרום לפי דרישה. ולכן מחייב אותי להיות בעל רשיון ורכב שלי פרטי. על פי חוזה צריכים לשלם לי 1.5₪ לקילומטר עד לגבול 50 ק''מ ביום, בגדול ולזה הסכמתי בלית ברירה, בפועל כששאלתי את הוותיקים שם אמרו לי '' אל דאגה הם משלמים לפי החוזה רק ללא הגבלה'' .

עבדתי במשך חודש וחצי והתפטרתי לאור העובדה שהעבודה מצריכה המון שהות עבודה בחו'' ל רצופה מעל חודש וחצי ובתדירות גבוהה ולא לפי מה שסוכם איתם תחילה, יצא שעבדתי פה בארץ וסכום דמי הנסיעה הכולל שאמורים לשלם לי הוא 3606₪ לפי מה שבאמת נסעתי. בחודש הראשון שילמו לי בסיס + נסיעות לפי חוק?! 213₪. ואמרו שבחודש הבא תקבל כפול עבור נסיעות ופרמיות למינהם.

ועכשיו לאחר התפטרותי עם ההתקשרות איתם הם מתנערים מכל תשלום עבור הנסיעות המגיעות לי .
יש לי הוכחות גורפות ומודפסות לכל.

מה עליי לעשות והאם שווה לי להיכנס בכלל נגדם לתביעה?
תודה רבה
קובי
03/07/2018 09:33
קובי 03/07/2018 09:33
שלום,
אני רנטגנאי בבית חולים של הכללית
במסגרת עבודתי , עובד בתורנויות של 24 שעות,
ביום שלאחר התורנות זכאי ליום חופש.
כאשר אני תורן ביום שישי, חוק שעות העבודה והמנוחה אומר שאני זכאי ל36 שעות מנוחה, קרי, חופש ביום ראשון, היות ואני מסיים את עבודתי ב7:30 בבוקר יום שבת.
המעסיק אינו נותן לי חופש בראשון , או מאפשר חופש חלופי ביום אחר בשבוע.
טענתו של המעסיק שעובדי בתי חולים זכאים ל25 שעות מנוחה בשבוע לכן איני זכאי לחופש.
יש לציין , שרופאים אשר עושים תורנות בשישי כן מקבלים חופש ביום ראשון.
האם ניתן לתבוע את המעסיק שיתן יום חופש?
האם ניתן לתבוע פיצוי כספי מהמעסיק?
ואם כן, האם ניתן לתבוע פיצוי רטרואקטיבי?
רונה
03/07/2018 09:26
רונה 03/07/2018 09:26
שלום,

אתמול הגשתי את התפטרותי מהעבודה לאחר כחודש בעבודה.

מכיוון שזה משמרות ,הוא אמר לי לעבוד לפחות עד סוף השבוע(אני הסכמתי כדי לצאת עם יחסים טובים) ,במידה והוא ירצה שאני ימשיך גם שבוע הבא-ויהיה שבוע אחרי ההודעה שלי, אני יכולה להודיע לו שאני התפטרתי ולא מגיעה?
ארנולד
03/07/2018 09:25
ארנולד 03/07/2018 09:25
שלום,

אני עובד בתור קב"ט במלון והמנכ"ל פה מתנהג בצורה חריגה ודורש דברים לא הגיוניים כמו להביא לו כרית מהרכב שלו בפקודה או לשמש במקום המציל בבריכה כאשר המציל מאחר במשך 5 שעות, למרות שאני לא יודע לשחות. (נאמר לו מצידי כי עדיף לסגור את הבריכה לבנתיים אך רק חטפתי צעקות מכך) המנכ"ל נוהג להשפיל אותי בפני רבים על כך שלא רציתי לעמוד בבריכה בתור מציל ועל כך שלא רציתי להביא לו כרית. לטענתו זה תיקני ואני צריך לצעוק אם מישהו טובע והלקשיב לכל דבר שהוא אומר. אני עובד במקום שנה ו 3 חודשים.

כל פעם שאני רואה אותך אני חושש שישפיל אותי או משהו , הוא פוגע לי בביטחון העצמי כאשר הוא עושה זאת בפני כולם אורחים ועובדים. יש לציין שזו הפרה של ההסכם שלי כיוון שאני על תקן קבט ולא שום דבר אחר.

האם יש דרך שאוכל להתפטר או לעשות משהו בנידון ולקבל את הפיצויים המגיעים לי? והאם ניתן להגיש תביעה על דבר כזה?

תודה רבה
עומרי
03/07/2018 09:19
עומרי 03/07/2018 09:19
סיימתי לעבוד במקום עבודה לאחר 3 חודשי עבודה כשאני זה שביקשתי לסיים את עבודתי בעקבות שינויי תנאים, רק חודשיים מיום סיום יחסי עובד-מעביד קיבלתי את האישורים לשחרור כספי הפיצויים הצבורים (טופס 161, אישור לשחרור פיצויים).

א. האם זו עילא לתביעה על הלנת אישורים לשחרור פיצויים?

ב. באישור לשחרור הפיצויים כתוב לי שהשחרור הוא בתנאים של "אירוע מזכה" ואני לא במצב של "אירוע מזכה", זה אומר שאם אני מבקש למשוך את הכספים או מושך אותם, המעסיק רשאי לבקש את הכספים אליו בחזרה?

תודה
אדוה
03/07/2018 09:12
אדוה 03/07/2018 09:12
שלום, אשמח לקבל עזרה בנוגע ל-3 דברים.

אני עובדת כשכירה בעסק פרטי ורציתי לשאול:

1. האם, על פי חוק, עלי לקבל תשלום על יום חג שהינו נופל על יום עבודה?

2. האם, על פי חוק, קיים דבר כזה "יום מחלה של בן משפחה מדרגה ראשונה", או משהו דומה לו?

3. על פי חוק, ובמידה ולא מצוין אחרת בהסכם העבודה, האם אני זכאית לקבל תשלום על יום מחלה מהיום הראשון (עליו אני מגישה אישור מחלה)?

המון תודה
פיטורין 03/07/2018
יאיר
03/07/2018 09:11
יאיר 03/07/2018 09:11
שלום

רציתי לברר נושא שקרה לי במקום העבודה.

הייתי עובד אצל מעסיק כשנה בתפקיד מנהל, לאחר מכן הוא מכר את העסק לחברה אחרת.

המשכתי עם המעסיק החדש וסיכמנו על אותה משכורת שעבדתי אצל המעסיק הקודם, והודעת פיטורים של חודש לפחות מיום התחלתי עבודה.

בסופש האחרון התברר לי ע"י אחד הלקוחות שהמנהל שלי מצא לי מחליף ושכאשר ניגשתי איליו לברר את הנושא. הוא אכן הודה לי שיש לי מחליף הודיע לי שסיימתי את דרכי.
ללא מכתב פיטורין וללא שימוע.

לאחר שדרשתי ממנו שימוע הוא טען שהמשכורת שלי גבהה מידיי עבורם ואני יכול להתרג במתפקיד אחר במקום במשכורת מינימום.

שאלתי מה הזכוית שלי? והאם אני יכול לדרוש ממנו מכתב פיטורין או להשאר באותו תפקיד עם אותה משכורת?
והאם הוא מחוייב לתת לי כמסוכם חודש התראה?

ניתן לציין שהמעסיק הקודם שילם לי את כל הפיצויים וכל מה שמגיע לי מבחינתו.
רוני
03/07/2018 09:09
רוני 03/07/2018 09:09
שלום. הייתי אמור להתחיל לעבוד בקיטנה ליפני יומיים. סגרתי עם מנהלת הקיטנה כבר ליפני חודשיים. פנו אלי ממקומות אחרים אבל התחייבתי (מוסרית) לעבוד בקיטנה. שבוע שעבר חתמתי על חוזה. ובמוצש כמה שעות ליפני המנהלת כתבה לי שהם מביאים מורה אחר במקומי.. ( ירד לטמיון משכרת של חודש) הסיבה לא היתה מוצדקת וגם לא הגיבו לי ונתנו לי סיבה טובה למה. רק אמרה שזה החלטה של רכזת הקיטנות. האם זה חוקי? מה אפשר לעשות בנידון? האם יש טעם לדבר על זה עם מנהל המתנס שאחראי על כל הקיטנות? אגב, אין לי את החוזה עליי.. כי סמכתי עליה שזה אצלה (היא גם סוג של חברה/קולגה). אשמח לייעוץ
אופיר
02/07/2018 20:54
אופיר 02/07/2018 20:54
היי...
אשמח לדעת איך המוסד לביטוח לאומי מחשב את דמי הביטוח שהוא צריך לגבות מעובד שכיר שעבד בכמה מקומות עבודה (שנת 2016).
פעם אני מקבל מכתב שאני נמצא ביתרת זכות והם עושים העברה כספית לחשבון הבנק שלי ופעם הם מגלים שאני חייב להם ולזה מצמידים קנס (עם הערה: אם תבקש נפחית לך אותו).
(לגבי עובד העובד במקום יחיד אני יודע שהוא צריך 7.5% מהשכר)
עדי
02/07/2018 20:52
עדי 02/07/2018 20:52
צריכה עזרה דחופה מעו"ד לענייני עבודה!

אנחנו עומדים בפני הגשת תביעה בבית משפט ועומדים בסימן שאלה. מי מכם שמתמחה בעניין אשמח מאוד לתגובתו.

בעלי נאלץ להפסיק את עבודתו עקב בעיה רפואית (שנגרמה כתוצאה מפגיעה, עליה מבוססת התביעה) ובהסכמת המעביד, חבר שלו החליף אותו בתקופה שלאחר הפציעה. אבל- מה שנקרא "בשחור". המעסיק היה נותן בכל חודש תלוש משכורת לבעלי עם הכסף, ובעלי היה מעביר לחבר שלו. כל זה בידיעת והסכמת המעביד.
(יש לציין שבאותה התקופה חבר של בעלי לא נחשב אזרח ישראל ובגלל זה לא יכלו לתת לו תלוש ולשלם לו ישירות)

המשמעות של אי הכנסת הנושא של החבר המחליף לכתב התביעה פירושה שאנחנו מודים בזה שבעלי עבד מיד אחרי התקיפה (אנחנו צריכים לצרף תלושים) ולמעשה מנמיכים מאוד את רמת הפגיעה בו.

שאלתי היא- מה כדאי לעשות? והאם הכנסת הנושא לכתב תביעה יכולה לסבך משמעותית את המעסיק, אם בכלל?

אשמח לעזרה!
פלוני
02/07/2018 16:22
פלוני 02/07/2018 16:22
שלום לך,
אני מתחיל עבודה במקום חדש. אחד הסעיפים מדבר על כך ששעון הנוכחות במקום העבודה הוא באמצעות טביעת אצבע ואין היא נשמרת במאגרי המידע של החברה.
אני סבור שזה סותר לחלוטין את הלכת קלנסווה בה בית הדין הארצי לעבודה קבע שאי אפשר להתנות בהסכם עבודה דבר כזה, כביכול שהעובד יחתום על כך שאין לו התנגדות לטביעת אצבע, והאם יש אפשרות אחרת? אני מניח שלא. אחרת היו מציינים בחוזה העבודה.
אני שואל מה צריך לעשות? האם אני בעצמי יכול להוסיף סעיף בחוזה ולהתנות על הסעיף של טביעת האצבע בכך שאני מסתייג ממנו ואין לראות בחתימתי משום הסכמה להחתמת שעון נוכחות בטביעת אצבע?
אודה לתשובה.
עורך דין
02/07/2018 20:14
עורך דין 02/07/2018 20:14
שלום פלוני

אכן לפי עמדת בית הדין הארצי לעבודה בערעור בעניין עיריית קלנסווה, נקבע כי לא ניתן לחייב עובדים לעשות שימוש בשעון נוכחות ביומטרי בניגוד לרצונם ו/או להטיל סנקציה כלשהי על עובד שיסרב לעשות שימוש בשעון נוכחות ביומטרי.

אם אתה מתנגד לשימוש בשעון נוכחות המופעל באמצעות טבעית אצבע, פנה אל המעסיק בכתב (בלבד) וציין זאת בפניו.

בהצלחה
שלום
02/07/2018 09:05
שלום 02/07/2018 09:05
שלום.
אני סוכן שטח. באופן קבוע שעות נסיעה רבות במהלך יום העבודה ובתחילת ובסיום יום העבודה.
משתכר משכורת גלובלית ולא לפי שעה.
האם שעות נסיעה אלה משולמות?
עורך דין
02/07/2018 11:11
עורך דין 02/07/2018 11:11
שלום לך

על פניו אתה אמור לקבל תשלום עבור זמן הנסיעות לאור העובדה שזה חלק בלתי נפרד מתפקידך. אם לא כך הדבר, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
אמיר
01/07/2018 16:06
אמיר 01/07/2018 16:06
שלום רב,
אני עובד קבוע עם הסכם אישי, בהסכם שלי לא נזכר כל מה שקשור לקופות אלה. השכר שלי מורכב משכר משולב ועוד תוספות קבועות כמו תוספת תואר ותוספת מקצוע. אחוז המשרה שלי הוא 120%.
המעסיק רושם לי בתלוש שכר משולב לפי אחוז משרה 120% (ז"א אם נניח שהשכר שלי 6000 ש"ח המשולב שלי הוא 7200 ש"ח), אך בסעיף של הקופות האחוז מחושב לפי שלוב של 100% (6000 ש"ח במשל שהזכרתי)!
האם זה חוקי? והאם הוא חייב גם לחשב את התוספות שהזכרתי (תואר, מקצוע, ניהול)?
עורך דין
02/07/2018 07:30
עורך דין 02/07/2018 07:30
שלום אמיר

קשה מאד לתת חוות דעת רצינית לגבי אופן חישוב השכר שלך וההפרשות לפי חוק, מבלי לעיין בחוזה העבודה שלך ולראות את תלושי שכר האחרונים. מומלץ לפנות לבדיקה מקיפה של הנושא באמצעות חשבת שכר מטעמך.

בהצלחה
אלכס
01/07/2018 21:31
אלכס 01/07/2018 21:31
היי,

שאלה לגבי חופשת לידה.

אשה העובדת ב 2 מקומות עבודה אך בשלושת החודשים שלפני הלידה התפטרה מאחד מקומות העבודה.

כיצד יחושבו דמי הלידה שישולמו על ידי ביטוח לאומי? האם המקום עבודה שהתפטרה ממנו 3 חודשים לפני הלידה יכנס לשכלול?

לא מדבר על מענק לידה אלה על התשלום לחופשת לידה.

תודה.
עורך דין
02/07/2018 07:16
עורך דין 02/07/2018 07:16
שלום אלכס

הכנסותיה ממקום העבודה ממנו התפטרה ילקחו בחשבון בהחלט. יש באתר זה סקירה מפורטת בנושא חופשת לידה ובין השאר הסבר מפורט איך לחשב את דמי הלידה המגיעים ליולדת. מומלץ לקרוא בהחלט.

בהצלחה
שימרית
01/07/2018 21:32
שימרית 01/07/2018 21:32
היי יש לי שאלה לגבי מעסיק
אני עובדת מהבית עם מחשב פרטי שלי ולא של החברה.

המעסיק שלח לי תוכנה להורדה כדי שיעקוב אחרי השעות עבודה שלי,
עד עכשיו עבדנו עם אקסל, אני מכניסה את השעות ובסיכום החודשי אני שולחת לו את כל המידע והוא שולח לי את התלוש.

התוכנה הזאת של השעות עוקבת אחרי המחשב הפרטי שלי, היכן שאני עובדת, ומצלמת צילום מסך כל 5 דקות כדי שהמעסיק יוכל לעקוב אחרי כל מה שאני עושה, אפילו הדברים הקטנים שאני מתפנה אליהם בין לבין, שיחות וואצאפ, הודעות, אם אני צריכה להיכנס סתם דוגמא להזמין תור בקופת חולים וכו'...

אני עובדת אצלו כבר שנה באותה צורה שעבדנו עד עכשיו עם האקסל, הוא מציב עובדה ואומר לי שאני חייבת לעבוד בצורה הזאת.
יש לציין שאני בהריון והוא יודע, אמרתי לו שאני לא מוכנה לעבוד בצורה כזאת. הוא לא מוכן לזוז מההחלטה שלו, מה אני יכולה לעשות?

האם זה חוקי או שזאת חדירה לפרטיות?
עורך דין
02/07/2018 07:15
עורך דין 02/07/2018 07:15
שלום שימרית

אין למעסיק כל זכות לכפות עליך לעשות שימוש בתוכנה כפי שאת מתארת מעל גבי המחשב הפרטי שלך. אם הוא מחייב עובדים לעבוד עם התוכנה הזאת, עליו לספק לך מחשב על חשבונו, שגם אז איני משוכנע לחלוטין שהתוכנה המתאורת לגיטימית לשימוש.

בכל מקרה, על המחשב האישי שלך הוא לבטח אינו יכול להכריח אותך להתקין תוכנה כאמור.

בהצלחה
נעמה
01/07/2018 21:33
נעמה 01/07/2018 21:33
שלום לכולם, אני עובדת מהבית בעבודה מסודרת לפי תלושי שכר ולאחרונה החליפו לנו (מחלקת בית) מנהלת ששינתה לנו את התנאים, שעות העבודה השתנו וירדה לנו רבע שעה מכל יום. ( היינו מתחילות 9:15 ועכשיו מ 9:30) בנוסף היינו מקבלות הפסקה כל יום במשך 20 דקות בתשלום, אף על פי שהיינו עובדות פחות מ 6 שעות ביום, ועכשיו הורידו לנו את ההפסקה בכלל. האם מדובר פה בהרעת תנאים? אני אישית מרגישה כך...
עורך דין
02/07/2018 07:13
עורך דין 02/07/2018 07:13
שלום נעמה

אם השכר והיקף שעות העובדה נפגעו בהחלטה חד צדדית של המעסיק, יכול להיות שאכן מדובר בהרעה מוחשית של תנאי העבודה שלך. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין ולבדוק את הנושא לעומק בטרם קבלת החלטות כלשהן.

בהצלחה
שיר
02/07/2018 02:28
שיר 02/07/2018 02:28
שלום,
ילדתי לפני שלושה וחצי חודשים. לפני כן לא עבדתי. כיום אני נישארת בבית על מנת לגדל את הילד.
האם אני זכאית להכנסה מצד ביטוח לאומי?
עורך דין
02/07/2018 07:10
עורך דין 02/07/2018 07:10
שלום שיר

אם תתפטרי לצורך טיפול בילד בהתאם להוראות החוק תוכלי לחתום ולקבל דמי אבטלה לאחר תקופת המתנה של 90 ימים, אותה ניתן לנסות לקצר או לבטל באמצעות פניה כתובה ומנומקת למוסד לביטוח לאומי. תוכלי למצוא באתר זה מספר סקירות משפטיות שיעזרו לך בנושא.

בהצלחה
גל
01/07/2018 15:22
גל 01/07/2018 15:22
אני עובד במשכורת חודשית.
חליתי מיום חמישי ועד ליום שני.
המעביד שלי הוריד לי מתשלום רכיב הנסיעות 5 ימים (גם בעבור שישי-שבת) וכן הוריד לי מהשכר תשלום בעבור יום שישי ויום שבת (שהם הימים השני והשלישי לימי מחלתי ובגין כל יום הורד 50% וביחד יום אחד בשכר).
אני סבור כי היות והימים השני והשלישי למחלתי הינם ימים שישי ושבת אין להוריד בגינם תשלום היות ומלכתחילה לא משולם בעבורם שכר ואותו כנ״ל לגבי הנסיעות.
המעביר סבור אחרת.
האם אני צודק?
מתן
01/07/2018 14:24
מתן 01/07/2018 14:24
בטח שאלו אתכם מיליון שאלות בסגנון הזה, ועדיין גם אני חייב תשובות כי אין לי מושג בכל הנוגע לחוקי העבודה.

אני עובד בחברה החל מחודש 04/2017 ובסיום החודש הנוכחי אני מסיים את עבודתי לאחר מתן הודעה מוקדמת למעסיק. סה"כ חודשי העבודה שלי בחברה הם 15.

האם אני זכאי לדמי אבטלה?

קראתי את תנאי ביטוח לאומי לזכאות והופיע שם נוסח שלא היה ברור לי,"השלמת תקופת אכשרה של 12 חודשים לפחות, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 18 החודשים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה".

תודה לעונים
קביעות 01/07/2018
סיגלית
01/07/2018 11:34
סיגלית 01/07/2018 11:34
רציתי לדעת אני עובדת כ 3 שנים בעירייה לשנתיים לפני כוח אדם עירייה. מתי כחוק אני צריכה לקבל קביעות , רצחו לצין שהבנתי שאחרי שנתיים מקבלים אייך מטפלים ובודקים זאת
טליה
01/07/2018 10:49
טליה 01/07/2018 10:49
שלום,

אני רוצה לשתף אתכם במשהו שקרה לי.

החל מחודש פברואר עבדתי במוקד נדל"ן G&K דרך הבית (שיחות יוצאות), וקיבלתי משכורת בצורה מסודרת. זו חברה שבעצם יוצרת לידים עבור חברות, ומשיגה עבורם לקוחות שמעוניינים בשדירות שלהם, במקרה זה, בנדל"ן.
אבל, פתאום ומשום מקום, ב12 ביוני, הודיע אחד השותפים של החברה כי השותפות מפורקת. וכולם מפוטרים.

בנוגע למשכורות, שהיו אמורות להיכנס ב10 ליוני , על חודש העבודה של מאי, הן לא שולמו. ומאז פירוק השותפות אנחנו צריכים לרדוף אחרי 2 השותפים בשביל לקבל את הכסף המגיע לנו.

אחד השותפים (גיא גוטמן) פשוט נעלם, כל שיחת טלפון שמתקשרים אליו, אומר לדבר עם השותף השני, ולא נותן שום מענה.

השותף השני (ניצן קולנר), משחק אותה תמים, כאילו שגיא הוא זה שעשה את כל הבעיות. הוא טוען, שבשבת 09/06/18 היה כסף בחשבון העסקי, ובראשון, כאשר היה צריך לשלם את המשכורות, כל הכסף "נעלם". וכעת הוא אומר, שהוא רוצה לשלם לנו את החלק שלו, כלומר חצי מהמשכורת. ולגבי החצי השני, שהוא משתדל לעשות כל שביכולתו שהשותף השני ישלם.

ככל שאני יודעת, כאשר יש חשבון עסקי, ונמצאים בו 2 אנשים. אי אפשר לעשות פעולות על החשבון מבלי אישור של שני הצדדים. כלומר, לא יכול להיות שאחד השותפים מוציא את כל הכסף מהחשבון, מבלי אישור של השני.

כפי הידוע לי, גיא הציע לעובדים הלוואה בתנאי שימשיכו לעבוד בעבורו, שישלם להם במקום המשכורת, והעובדים יחזירו לו את ההלוואה. לא ברור לי למה שמישהו ירצה לקחת הלוואה מבן אדם שחייב להם. אבל מסתבר שיש אנשים שעשו את זה. וממשיכים לעבוד אצלו.

כעת המצב הוא, שניצן שילם לי חצי מהמשכורת. ולגבי החצי השני, הוא אומר לי לדבר עם הבחור השני.
את הבחור השני כמובן אי אפשר לדבר איתו, והוא מתנער מאחריות.

וכעת ניצן גם הפסיק לקחת ממני שיחות, ומסנן.

אני מרגישה ויודעת ששני הבחורים האלו עבוד עלינו, ובעצם גנבו מאיתנו כספים מעצם כך שלא שילמו את המגיע לנו על שעות העבודה שלנו.

אני בטוחה גם שזו לא פעם ראשונה שהם עושים תרגיל כזה, ובטוחה שהם פתחו עוד עסקים לפני כן, ופעלו באותה הדרך.

כיום, הם ממשיכים לנהל כפי שהם טוענים, כל אחד בנפרד חברה שעוסקת באותו התחום, של יצירת לידים. והם טוענים שחלק מהעובדים ממשיכים לעבוד איתם.

אני לא יודעת מה לעשות במצב הזה, ואיך לקבל חזרה את הכספים המגיעים לי.

אשמח להכוונה בנושא, אם מישהו יכול לייעץ מה עושים במצב כזה.

(כמובן שיש לי הקלטות של השיחות שהיו לי עם השותפים, ועם האחמשים, והתכתבויות שהיו לי איתם)
עינבל
01/07/2018 10:26
עינבל 01/07/2018 10:26
שלום רב,
החל מנובמבר 14/11/17, הועסתי בגן ילדים.
לאחרונה סבלתי מיחס משפיל, תוך ניצול פיסי ואף הוצאת דיבה של מנהלת הגן כלפיי.
שמעתי המון דברים שנאמרו עליי בייחס מזעזע מצוות הגן, שמנהלת הגן כיוונה כלפיי.
ביום שישי האחרון הודעתי לה בהודעת סמס שאיני מעוניינת להמשיך לעבוד עימה יותר ובכך מסיימת קשרי עבודה עימה, החל מה-1/7.
הרגע שולחת לי הודעה שם לא אתן לה מכתב פיטורין, לא אקבל משכורת....
האם זה חוקי???
אודה לתשובתכם.