{if 0} {/if}

רוצה להגיש תביעה נגד הביטוח הלאומי? בוא/י לקרוא את המדריך שילווה אותך שלב אחר שלב...
הגשת תביעה נגד ביטוח לאומי שלב אחר שלב - מדריך לאזרח
×
x

כלים לחיפוש עבודה

רוצה להגיש תביעה נגד הביטוח הלאומי?

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (36) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 36 reviews
Hebrew

החלטת שאין ברירה אלא להגיש תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי? חשוב לדעת כי ניתן לפנות לצורך הגשת תביעה לבד, גם ללא ייצוג של עורך דין.

מאידך וכמו תמיד, אנחנו ממליצים לכל אזרח לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מיומן, בטרם הגשת התביעה.

בנוסף לטיפול בתביעות בשל סכסוכי עבודה, בית הדין לעבודה מוסמך לטפל גם בתביעות וערעורים מסויימים כנגד המוסד לביטוח לאומי, וזאת בתחומים הבאים:

  • תביעות לקבלת תשלומי קצבאות, מענקים, וגמלות שונות, כגון דמי אבטלה, גמלת הבטחה הכנסה, גמלת סיעוד ועוד.
  • תביעה לקבלת הכרה בתאונת עבודה.
  • הגשת ערעורים על החלטות הועדה הרפואית לעררים של המוסד לביטוח לאומי, או הועדה הרפואית לעררים של משרד הבריאות לגבי כושר הניידות של האדם. המדובר בערעורים על החלטות בעררים שהוגשו על החלטות הועדה הרפואית המקורית של המוסד לביטוח לאומי או של משרד הבריאות.

לצרכי המדריך שלפניך ומטעמי נוחות, ככל שהמדובר בהגשת תביעה נגד הביטוח הלאומי, אזי המדובר גם בהגשת ערעור כנגדו, וככל שהמדובר בתובע אזי המדובר גם במערער.

בדומה להגשת כל תביעה אחרת, ניתן להגיש גם תביעות כנגד המוסד לביטוח לאומי באופן עצמאי, מבלי להיות מיוצג על ידי עורך דין אשר מתמחה בתחום זה.

את התביעות נגד הביטוח הלאומי יש להגיש על גבי טופס מובנה, מס' ט' 700/0.

כאשר מדובר בהגשת תביעה באופן עצמאי ושלא באמצעות עורך דין ברור כי הגשתה באמצעות טופס מובנה מקלה מאד.

יחד עם זאת, חשוב לזכור כי הגשת התביעה בדרך זו עדיין איננה פוטרת את התובע מהצורך להכיר היטב את כל החוקים והכללים אשר חלים על הגשת תביעה זו, הן מבחינה פרוצדורלית והן מבחינה מהותית.

ככל שתקפידו ללמוד ולהתכונן מראש לגבי כל הדרוש להגשת התביעה שבכוונתכם להגיש, כך תגדילו בהתאם את סיכויי הצלחתכם להגיש אותה כיאות, ולשכנע את בית הדין לקבלה באופן שהוא יורה על מתן פסק דין המבוקש על ידכם.

עם זאת חשוב לדעת כי במידה והתובע זקוק לכך, הוא זכאי לקבל סיוע משפטי ללא עלות להגשת תביעה כנגד הביטוח הלאומי מטעם לשכות הסיוע המשפטי של משרד המשפטים. יובהר סיוע זה אינו מותנה בגובה הכנסותיו של התובע, אלא בקיומה של עילה משפטית מוצדקת.

במידה והחלטתם בכל זאת להגיש את התביעה באופן עצמאי, הכנו עבורכם מדריך פרקטי אשר יסביר וינחה אתכם כיצד להגיש תביעה זו, וזאת צעד אחר צעד.

ככל שתקפידו לפעול בהתאם להוראות אלו, כך תמנעו מעצמכם עיכובים מיותרים, ותבטיחו את הצלחת תביעתכם.

  • את נוסח טופס ט' 700/0 להגשת כתב תביעה לתשלום שכר עבודה ניתן לקבל במזכירות בית הדין האזורי לעבודה או להוריד מאתר האינטרנט של פורטל השירותים והמידע הממשלתי.
     
  • אופן מילוי טופס התביעה: המדובר בטופס פשוט למראה, במסגרתו יש למלא את פרטי התובע, הכוללים שם מלא, מס' ת.ז., כתובת, מס' טלפון ומס' פקס. בנוסף חובה לצרף את המכתב שהתקבל מטעם הביטוח הלאומי, ולפרט את נימוקי התביעה לגביו.
     
  • יובהר כי ככל שהמדובר בהגשת ערעור לבית הדין לעבודה על החלטות הועדה הרפואית לעררים, אזי ניתן להגיש ערעור רק בשאלות משפטיות הנוגעות להחלטות אלו, להבדיל מסוגיות עובדתיות-רפואיות.
     
  • במידה ואין מספיק מקום בטופס התביעה כדי לציין את כל טענותיכם, ניתן לצרף לטופס מסמך נלווה, בו תפרטו ותשלימו את טענותיכם, אשר דרושות להוכחת תביעתכם.
     
  • ככל שיש ברשותכם מסמכים נוספים אשר תומכים בטענותיכם, מומלץ מאד לצרפם גם לכתב התביעה.
     
  • התיישנות: יש להקפיד להגיש את התביעה במסגרת הזמן הקצובה שפורטה במכתב מטעם המוסד לביטוח הלאומי, וזאת לבל יטען המוסד לקיומה של טענת התיישנות, אשר עלולה להביא לדחיית התביעה על הסף. המועד להגשת תביעה הינו שנה ממועד קבלת ההחלטה של הביטוח הלאומי לגביה מגישים את התביעה. המועד להגשת ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים, הינו תוך ‏60 יום ממועד קבלת הודעת המוסד לביטוח לאומי, בה נמסרה ההחלטה עליה מערערים. עם זאת, ניתן להגיש בקשה מנומקת להארכת המועד להגשת הערעור.
     
  • מקום הגשת התביעה: את התביעה כנגד הביטוח הלאומי יש להגיש בפני בית הדין האזורי לעבודה הקרוב ביותר למקום מגוריו של התובע. כיום קיימים בארץ חמישה בתי דין אזוריים לעבודה בארץ: תל-אביב, ירושלים, באר-שבע, חיפה ונצרת. התביעה תוגש במזכירות בית הדין האזורי בעל הסמכות המקומית המתאימה כאמור, וזאת לפחות בחמישה עותקים של טופס כתב התביעה וכל יתר המסמכים שרלוונטיים אליו. אחד מהעותקים יוחזר אליכם מטעם המזכירות לאחר שהוטבעה עליו החותמת "התקבל". יש לשמור על עותק זה, גם מאחר שהוא מהווה את האישור הרשמי לגבי הגשת התביעה והמועד להגשתה.
     
  • אגרה: הגשת תביעות כנגד הביטוח הלאומי אינה כרוכה בתשלום אגרה.
     
  • ערעור על החלטות בית הדין האזורי לעבודה: על החלטות בית הדין האזורי לעבודה ניתן להגיש ערעור ברשות בפני בית הדין הארצי לעבודה השוכן בירושלים.

כפי שציינו בתחילת המדריך ומתוך ניסיון רב שנים בהגשת תביעות בבית הדין לעבודה בכלל וכנגד המוסד לביטוח לאומי בפרט, אנו ממליצים לך לפנות להתייעצות עם עורך דין בטרם קבלת החלטה על הגשת תביעה.

לעיתים, במסגרת ייעוץ פרטני מול עורך דין יעלו נקודות חשובות שאותן יש להדגיש בתביעה העתידית. לחילופין, יתכן שבמהלך הפגישה תבינו כי עדיף להימנע מהגשת תביעה לאור נסיבות המקרה וסיכויי ההצלחה הנמוכים.

בכל מקרה, גם אם תבחרו להגיש את התביעה לבד וללא ייצוג משפטי, עצם קבלת הייעוץ תשפר את הסיכוי להצליח בתביעה באופן משמעותי ביותר.


האם הכתבה עזרה לך להבין איך להגיש תביעה נגד המל"ל? כן בהחלט. כתבה מצויינת עם מידע חשוב. כן, אבל נשארו לי עוד כמה שאלות חשובות. לא ממש, חסר בכתבה הרבה מידע חשוב.
עדכון אחרון: 22/10/2015 13:09   
תגיות בעמוד:   המוסד לביטוח לאומי   
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!