{if 0} {/if}

מאות אלפי עובדים הוצאו לחל"ת בגלל התפשטות נגיף הקורונה בישראל! אלו הזכויות שלך בתקופת החל"ת וכל מה שחשוב לדעת על הזכויות המגיעות לך בשל המצב בארץ...
הוציאו אותך לחל"ת בגלל הקורונה? אלו הזכויות שלך וכך עליך לפעול!
×
x

כלים לחיפוש עבודה

הוציאו אותך לחל''ת בשל התפשטות נגיף הקורונה?

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (2) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 2 reviews
Hebrew

מעל 804,250 אזרחים ואזרחיות בישראל נרשמו בלשכת התעסוקה מאז תחילת חודש מרץ 2020 ובשל התפשטות נגיף הקורונה וההגבלות שהוטלו על כולנו ועל המכזר העסקי בפרט.

לפי נתוני שירות התעסוקה יותר מ-90% הוצאות לחופשה ללא תשלום בשל המשבר הכלכלי שרק מתחיל, כאשר אם בימים כתיקונם המעסיק נדרש לקבל את הסמכתך לחל"ת, הרי שבימים אלו רוב המעסיקים בישראל מוציאים עובדות ועובדים לחל"ת בשל המצב הקשה והבלתי נפתס של המשק הישראלי.

מי שיצא לחופשה ללא תשלום אינו מקבל שכר מהמעסיק ואילו תקופת החל"ת אינה קשורה ואינה פוגעת ביתרת ימי החופשה השנתית.

בסקירה שלפניך נסביר מה עליך לעשות לאחר שהוצאת לחל"ת בשל המצב בישראל ומה הן הזכויות המגיעות לך לנוכח הנסיבות המאתגרות.

אנו עושים מאמץ לעדכן את התוכן בעמוד בכפוף לעדכוניים רשמיים כפי שיפורסמו מעת לעת.

מה עושים אם הוציאו אותי לחל"ת?

בשל התפשטות נגיף הקורונה בישראל וההנחיות המורות על סגר כמעט מוחלט בישראל, מעסיקים רבים נאלצים להוציא עובדים ועובדות לחופשה ללא תשלום.

אם הוציאו אותך לחל"ת בשל מצב המשק הישראלי וגילך מתחת לגיל 67 מגיע לך לקבל דמי אבטלה וזכויות נוספות.

הכללים החדשים של המוסד לביטוח לאומי קובעים כי אם הוצאת לחופשה ללא תשלום מתאריך 1.3.2020 למשך תקופה של 30 יום או יותר, בשל התפשטות נגיף הקורונה והנך מתחת לגיל 67, מגיע לך לקבל דמי אבטלה למרות שלא פוטרת מהעבודה ולפי כללי הזכאות.

עובדים המועסקים ב-2 מקומות עבודה או יותר והוצאו לחל"ת רק מאחד ממקומות העבודה, זכאים גם הם לדמי אבטלה חלקיים שיחושבו על ידי קיזוז השכר הנותר מגובה זכאותם לדמי אבטלה.

מה עושים עכשיו?

כמובן שאין צורך להתייצב בלשכת התעסוקה עד הודעה חדשה, שם לא מתקיימת קבלת קהל בשל המצב בארץ.

דבר ראשון עליך להרשם באתר האינטרנט של שירות התעסוקה, כאשר כל מי שהוצא לחל"ת וירשם באתר עד לתאריך 30.3.2020 יחשב כאילו נרשם בתאריך 15.3.2020.

לאחר מכן יש להגיש תביעה לדמי אבטלה באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי.

לאחר כמה ימים [עקב העומס הקיצוני בלשכות] אחד מעובדי שירת התעסוקה יצור איתך קשר טלפוני לאימות הרישום שביצעת.

חשוב לשים לב כי תנאי הזכאות לקבלת דמי אבטלה לא השתנו עד למועד כתיבת שורות אלו.

מה לגבי זכויות אחרות בחל"ת?

ניתן להתחיל לחפש עבודה חדשה מיד לאחר היציאה לחל"ת ויש אומרים שאין שום סיבה לא לעשות את זה בכל מקרה.

אם מצאת מקום עבודה חדש ולו במסגרת חלקית, יש לעדכן את לשכת התעסוקה לפני הכל. חשוב לדעת כי עבודה חדשה אינה מבטלת בהכרח את הזכאות שלך לדמי אבטלה.

מאידך, סכום דמי האבטלה יקטנו בהתאם לשכר שישולם לך במקום העבודה החדש. במקרה של מציאת עבודה חדשה במסגרת משרה מלאה יש להודיע למעסיק שהוציא אותך לחל"ת על התפטרות.

בתקופת החל"ת שלך המעסיק ימשיך לשלם עבורך דמי ביטוח לאומי למשך 2 חודשי עבודה קלנדריים, כאשר עבור 2 החודשים הראשונים התשלום יהיה בסך 348 ש"ח בלבד.

אם החל"ת שלך ימשך יותר מחודשיים כאמור, יהיה עליך לשלם את דמי הביטוח הלאומי בעצמך.

נדגיש עוד כי למרות שבימים כתיקונם ובהתאם לחוק, על המעסיק לקבל הסכמה של העובד/ת ליציאה לחופשה ללא תשלום, הרי שבעקבות המצב בישראל ובשל משבר מגפת הקורונה לא ניתן יהיה לעמוד על דרישה זאת.

חשוב לדעת חופשה ללא תשלום כי אינה נלקחת בחשבון בעת קביעת זכויות התלויות בוותק של העובד/ת. בתקופת החל"ת המעסיק אינו מחוייב להמשיך ולהפריש עבור העובד הפרשות פנסיוניות.

מותר להוציא לחל"ת אישה הנמצאת בתקופה המוגנת לפי חוק?

בימים כתיקונם החוק מעניק הגנה מפני שינוי בהיקף המשרה ופגיעה בשכרה של של עובדת בשלל מצבים כגון: שמירת הריון, טיפולי פוריות, הריון, 60 יום ממועד תום חופשת הלידה ועוד.

לצערנו הרב ובשל המצב בישראל, עשרות אלפי עובדות הנמצאות בתקופה המוגנת כאמור, מכחק חוק עבודת נשים מוצאות את עצמן מוצאות לחל"ת מכח הנסיבות והמשבר הפוקד את המגזר העסקי בישראל מאז שהקורונה פרצה לחיינו.

לנוכח המצב בישראל, משרד העבודה והרווחה מאפשר למעסיקים שנקלעו לקשיים בשל הקורונה, לפנות באמצעות מילוי טופס מיוחד לבקשות היתר לפי חוק עבודת נשים להיתר פגיעה בהיקף משרה ושכר (חופשת ללא תשלום - חל"ת?) המוגשות בעקבות הנחיות / השלכות התפשטות נגיף הקורונה.

מעסיק הממלא את הטופס חייב להחתים את העובדת וליידע אותה באשר לעצם פניתו לקבלת היתר להוצאתה לחל"ת בהתאם לחוק עבודת נשים ובשל התפשטות הקורונה.

עוד בנושא: מתי המעסיק צריך להפריש כספים לפנסיה למרות שאינך עובד/ת?

האם יש הגבלת זמן על משך החל"ת?

נכון למועד כתיבת שורות אלו אין הגבלת זמן על משך החל"ת והלוואי והמצב בישראל יתבהר ונדע לתת תשובה מדוייקת וברורה לשאלה חשובה זאת, שמעסיקה מאות אלפי עובדות ועובדים בישראל.

מה שכן, נקבע כי החל"ת חייב להיות לתקופה של מינימום 30 ימים.

על פניו, המעסיק חייב לקצוב את משך החל"ת בזמן ואם ירצה להאריך את החל"ת בהגיע המועד שקבע, יעלה צורך להגיש בקשה להארכת תקופת החל"ת.


האם לדעתך המעסיק יתאושש ממשבר הקורונה? אני מאמין שכן והלוואי וזה יקרה בקרוב. אין שום דרך לחזות מה יהיה בעתיד. נראה שאין סיכויי שזה יקרה לצערי...
עדכון אחרון: 31/03/2020 16:44   
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!