{if 0} {/if}

מדריך לפתיחת פרופיל לינקדאין מקצועי לחיפוש ומציאת עבודה ביעילות ובמהירות...
פתיחת פרופיל לינקדאין מקצועי לחיפוש ומציאת עבודה ביעילות
×
x

כלים לחיפוש עבודה

פתיחת פרופיל לינקדאין לחיפוש עבודה יעיל

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (22) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 22 reviews
Hebrew

רשתות חברתיות הן כבר הרבה מעבר לכלי חברתי. לינקדאין Linkedin היא כנראה הרשת המקצועית המובילה כיום, שמטרתה ליצור קשרים עסקיים בין חבריה. נכון לשנת 2011 קיימים ברשת מעל ל-120 מיליון פרופילים וזהו אחד האתרים הנצפים ביותר בכל רשת האינטרנט.

בניגוד לפייסבוק, אינכם מציעים כאן "חברות" אלא מזמינים אנשים לחבור לרשת המקצועית שלכם, היינו Connect. מאחר ובאתר קיים שוק גדול של מחפשי עבודה, חברות השמה ואנשי כוח אדם ומשאבי אנוש, סוקרים את הרשת בחיפושם אחד מועמדים פוטנציאליים.

מאחר ולינקדאין מאפשרת סינונים מקצועיים, הם יכולים לארגן את החיפוש בהתאם לניסיון והתכונות שהם מחפשים במועמד.

מבחינתם, זוהי אופציה נוחה, חסכונית בזמן וזולה שמייתרת את פרסום מודעה וקבלת מאות ואפילו אלפי קורות חיים שרובם אינם רלוונטיים.

השקעה בפתיחה וארגון נכון של פרופיל ברשת לינקדאין הוא אחת הדרכים החשובות והיעילות ביותר במציאת עבודה חדשה. בכתבה זו תוכלו למצוא מגוון של עצות וטיפים שיגדילו את החשיפה שלכם ויסייעו ביצירת קשרים עם חברות ומעסיקים פוטנציאליים.

מדריך לפתיחה והגדרה של פרופיל אישי בלינקדאין

האתר של לינקדאין הוא ברור ויחסית קל לתפעול, כך שלרוב הוא יכוון אתכם דרך השלבים של פתיחת פרופיל. החיסרון שלנו כישראלים הוא שהרשת היא כולה באנגלית, עם זאת, אולי ימצאו אתכם משאבי אנוש באיים קריביים שזקוקים נואשות לדובר עברית?

שלבים בפתיחת פרופיל בלינקדאין:

  • היכנסו לאתר: www.linkedin.com
  • לחצו על Join Today בשורה העליונה של העמוד
  • מלאו את שמכם ושם המשפחה, אימייל ובחרו סיסמא. הקפידו שהאותיות הראשיות של השם יופיעו באות גדולה, כלומר, כך: David Colman

עכשיו שיש לכם פרופיל והשלב השני הוא למלא אותו בתוכן

בחרו לעצמכם Headline. זוהי מעין "כותרת ראשית" שתופיע מתחת לשם שלכם והיא למעשה התקציר המקצועי שלכם:

David Colman
Journalist, Producer, Media Expert

או לחלופין כאשר מקום העבודה שלכם מופיע גם הוא בכותרת

Binyamin Gur
Managing Director at Microsoft LTD

מתחת לאותה שורת כותרת מופיעה כותרת משנה ובה מקום המגורים שלכם והתעשייה (Industry) בה אתם עובדים.

הנה כמה דוגמאות:

Israel/ Media Productions
London/Law Practice
USA/Computer Software

הוסיפו Skills & Expertise, כלומר מעין תגיות של מה שאתם יודעים לעשות ו-Languages או אילו שפות אתם דוברים ובאיזו רמת בקיאות.

Summary – תקציר של קורות החיים שלכם. אחד הדברים החשובים ביותר ולכן, הקדישו מחשבה למה תרצו לכתוב בו. ניתן לנסח את התקציר בכמה שורות בגוף שלישי או שתוכלו לבנות אותו כמסמך אישי בגוף ראשון. זה הדבר הראשון שהמעסיק יתקל בו ולכן, השקיעו זמן ומחשבה בניסוחו.

השלב הקשה והארוך ביותר – Experience או ניסיון. בדיוק כמו שכתבתם בקורות החיים שלכם: שנה, מקום העבודה, תפקיד, פירוט.

הפנו תשומת לב מיוחדת לנושאים הבאים:

  • נוסח מסודר וכתוב היטב
  • שימוש במילות מפתח, כלומר ביטויים שמאפיינים את העיסוק שלכם בצורה הטובה ביותר. הציצו ברשימת מילות החיפוש של לינקדאין ובחרו משם - אלו המילים שהמעסיקים מחפשים וכך, יש סיכוי טוב יותר שהם יגיעו אליכם. הקדישו מחשבה רבה ותשומת לב לפרטים, לפני שאתם מחליטים על נוסח סופי.
  • שגיאות כתיב! לרובנו אנגלית אינה שפת האם ולכן, כדאי לכתוב את הפרופיל המקצועי במסמך וורד, לבדוק שאין לנו שגיאות כתיב ורק אז להעתיק ללינקדאין.

Education – תארים אקדמיים וקורסים שהשלמתם במהלך חייכם.

הוסיפו Personal Details (תאריך לידה ומצב משפחתי) ו-Interest (תחביבים).

הוסיפו תמונה. הכוונה היא לא לתמונה שלכם בבגד ים או יושבים בפאב לכזו בה אתם נראים בה מקצועיים ורציניים, רצוי תמונה של הפנים והכתפיים בלבד. הקפידו שהתמונה תהיה באיכות טובה.

קישורים – לינקדאין מאפשרת לכם לפרסם 3 קישורים בעמוד. אם בבעלותכם אתר אינטרנט, אם אתם כותבים בלוג או ברשותכם חשבון טוויטר או פליקר, זה המקום להוסיף אותם.

כתובת URL – תחת התמונה מופיע קישור לאתר שלכם בלינקדאין. תוכלו לערוך אותו כך שיהיה קל יותר למצוא אתכם ברשת ובחיפוש גוגל. במקום השורה הארוכה והמספרים, יש לכם אפשרות שהשם שלכם יופיע כך: il.linkedin.com/in/davidcolman.

זה יסייע למי שמחפש את השם שלכם ברשת האינטרנט להגיע ישירות לפרופיל העסקי בלינקדאין.

בשלב האחרון, עמדו על Profile ולחצו על האפשרות השנייה – View Profile. זהו האופן שבו הפרופיל שלכם יראה לאחרים ולכן, לפני שאתם מסיימים לערוך את הפרופיל בדקו שהמידע מופיע באופן מסודר וברור.

זהו, עכשיו אתם מוכנים להתחיל וליצור קשרים חדשים!

התקשרות עם אנשים וקבוצות בלינקדאין

לינקדאין, כמו פייסבוק, אינה מאפשרת להתחבר עם אנשים שאינכם מכירים מחוץ לרשת החברתית. כלומר, לא תוכלו לשלוח הזמנה לכל מי שנראה לכם רלוונטי, אלא תצטרכו לספק הוכחה כי אתם מכירים (כמו לספק את כתובת המייל של אותו אדם).

עם זאת, לינקדאין יודעת על פי הפרטים שהזנתם מי יתכן ואתם מכירים ותציע לכם אפשרויות שבעבורן לא תצטרכו "להוכיח" הכרות קודמת.

  • בשלב הראשון הזמינו חברים ומכרים להצטרף לרשת המקצועית שלכם. זוהי דרך בסיסית להגדיל את מאגר הקשרים שלכם. חפשו אצל אותם חברים, אנשים שעובדים במקצוע שלכם והציעו להם להתחבר גם כן.
  • אם יש ברשותכם כרטיסי ביקור שאספתם עם השנים או כתובות מייל של אנשים שעבדתם איתם בעבר, חפשו אותם ברשת והציעו להם להתחבר. זוהי דרך טובה להודיע לאותם קשרים מקצועיים שהיו לכם, שאתם מחפשים כרגע עבודה חדשה.
  • לאחר שהגדרתם את התחום המקצועי (Industry) בו אתם עובדים או רוצים לעבוד, תוכלו ללחוץ על הלינק ובכך הרשת תציע לכם קשרים פוטנציאליים שגם להם אותו תחום עבודה.
  • הצטרפו ל-Groups. ברשת לינקדאין אלפי קבוצות מקצועיות כמו קבוצה לאנשי יח"צ, לספורטאים, בוגרים של אוניברסיטאות וכולי. זו דרך טובה לראות ולהיראות וגם לחפש קשרים חדשים. היתרון הגדול של הקבוצות הוא שמידי פעם מפורסמות בדיונים הצעות עבודה. בנוסף, הן מאפשרות לכם "להגיד משהו" נוסף על כישוריכם, כמו אם הצטרפתם לקבוצה של דו-לשוניים, המעסיק מסיק בדרך עקיפה כי אתם דוברים שתי שפות ברמת גבוהה.
  • אם תעמדו על כפתור Groups בשורה העליונה, תפתח אפשרות של Groups You May Like. על פי המידע שהזנתם, לינקדאין תציע לכם קבוצות שאולי יעיינו או כאלה שיכולות להועיל לכם בחיפוש העבודה. השתתפו בדיונים בקבוצה באופן שיציג עד כמה אתם מבינים בנושא ורמזו על ניסיון או ידע מקצועי שיש לכם.
  • Q&A פורום שאלות ותשובות ובו ניתן לכם ההזדמנות להפגין מומחיות בתחומכם. עמדו על More בשורה העליונה ומשם לחצו על Answers. חפשו שאלות בתחום עיסוקכם וספקו תשובה מפורטת ומנומקת. כך תעלו את קרנכם בפני חברי הקבוצה ותגדילו את החשיפה של הפרופיל שלכם למעסיקים פוטנציאליים.
  • אפליקציות – לינקדאין מאפשרת לכם לשדרג את הנראות של הפרופיל שלכם ולעצב אותו. כדאי להשקיע במציאה של אפליקציות מתאימות והוספה של מסמכים רלוונטיים.
  • זכרו – אין דבר כזה "יותר מידי קשרים" כמה שיותר, יותר טוב. קבלו כל בקשה להצטרף לרשת שלכם.
  • אחרי שהפרופיל שלכם מושלם ויש לכם מספיק קשרים מקצועיים, הוסיפו קישור לאתר הלינקדאין שלכם לחתימה הקבועה בדואר האלקטרוני.

חיפוש עבודה בלינקדאין

לינקדאין הוא גם אתר מקצועי לחיפוש עבודה ובו מפורסמות מידי יום אלפי משרות בכל רחבי העולם. בשורה העליונה, לחצו על כפתור Jobs והגדירו את המאפיינים של המשרות שאתם מעוניינים בהן.

בנוסף, תוכלו להגדיר את עצמכם כמחפשי עבודה ולבנות מודעה ובה מעט רקע על מה אתם מחפשים.

5 טיפים חשובים לחיפוש ומציאת עבודה בלינקדאין!

  • הצטרפו לקבוצות Job Seekers והעלו סטטוס אודות כישוריכם וסוג המשרה שאתם מחפשים.
  • בסרגל העליון לחצו על Companies. בחלק זה תוכלו לעקוב אחר פרסומים של חברות שמעניינות אתכם. ייתכן ואחד מהם יהיה הצעת עבודה.
  • יש לכם ראיון עבודה? מצוין! חפשו את שם החברה בשורת החיפוש ואולי תמצאו שיש לכם קשר מקצועי שעובד שם. כך, תוכלו ללמוד על מבנה החברה ולבקש את עצתו בנידון.
  • דרך נוספת, אך לעיתים מעט פחות יעילה היא להזין בשורת החיפוש את המילה Job בצירוף התפקיד שאתם מחפשים. לדוגמא: PR Job, מנוע החיפוש של לינקדאין יסקור את כל הקשרים שלכם ויראה מי מהם פרסם הודעה עם אותו צירוף.
  • בלינקדאין יש אפשרות להמליץ על פרופילים. בקשו מהקשרים שלכם (רק אלו שמכירים אתכם היטב!) להוסיף עבורם המלצה באמצעות הכלי Request Recommendations.

בהצלחה!


עדכון אחרון: 09/08/2017 12:18   
תגיות בעמוד:   דרושים    השמה וכח אדם   
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!