במסגרת ניסיונות חיפוש עבודה במלצרות התחלתי לפני כמה ימים התלמדויות ב"קונטיינר" ביפו. כל מיני דברים הובילו אותי להחלטה שלא כדאי לעבוד שם, בעיקר סיפורים של מלצרים על הנוהל שמופעל במקום, לפיו מלצרים משלמים על מנות שהודפסו בטעות ועל שולחנות שקמו והלכו בלי לשלם. כלומר: מלצר שכח לומר לכם שבסלט העגבניות יש פלפל חריף וברצונכם להחזיר את המנה? אין בעיה, בעלי המקום יגבו את העלות שלה (50% מהמחיר) משכר המלצר. קמתם והלכתם בלי לשלם, גם אם גובה ההזמנה שלכם היה מאות שקלים? מעולה, שוב בעלי המקום יגבו את המחיר מהמלצר שהשולחן באחריותו. הודעתי למנהלת שאני לא אסיים את ההתלמדויות שלי בגלל הנהלים הללו, והיא ענתה ש"מי שמלצר טוב לא מורידים לא כלום, אבל מי שמפחד לא לעבוד כמו שצריך אז...".
בעבר מלצרות באמת היתה מקצוע פרוץ מאד, אך בשנים האחרונות השתפרו התנאים הסוציאליים של עובדי מלצרות, ותנאים נצלניים מסוג זה נעשו נדירים יותר, לפחות במקומות שבהם אני זכיתי לעבוד בשבע השנים בהם מלצרתי. אני סבורה שעל מנת להמשיך את המגמה הזו כדאי להדיר רגליים ממקומות כגון הקונטיינר, או לפחות לכתוב\להודיע לבעלי המקום שעסק גדול שגוזר קופון על חשבון סטודנטים שאין להם יותר מדי אפשרויות תעסוקה זה מעפן.